AP
Volledig scherm
© AP

Nieuwe studie: Covid-patiënten niet meer besmettelijk als ze na genezing weer positief testen

Wie genezen is van Covid-19 kan tot weken later toch weer positief testen op het virus. Een nieuwe studie in Zuid-Korea toont aan dat die patiënten waarschijnlijk wel niet besmettelijk zijn en dus niemand anders kunnen aansteken.

7 reacties

  • billy brenders

    4 jaar geleden
    Dit artikel is fout geschreven en verteld dus dat ze niet meer besmettelijk kunnen zijn maar dit gaat om restanten. Echter als ze het terug oplopen achteraf gaat het niet om restanten en kunnen ze wel andere besmetten
  • Ludwig Cloetens

    4 jaar geleden
    Dat heeft niks te maken met dit specifiek virus, maar alles met de test. Als je niet ziek bent en je kan ook niemand besmetten maar de test zegt dat je positief bent, dan heet dat een vals positieve test. Tijd voor een betere test.
  • Randy Aerts

    4 jaar geleden
    Het is vanzelfsprekend dat wanneer iedereen het heeft gehad er geen vaccin meer nodig is natuurlijk... De bedoeling is dat we het nu niet zo ver laten komen, of we zitten terug met miljoenen doden zoals honderd jaar geleden...
  • Randy Aerts

    4 jaar geleden
    Mr. Verbruggen is een genie.
  • Danny Buyse

    4 jaar geleden
    @Brent, ja maar dan zit je wel met een gigantisch hoog dodencijfer. We hebben momenteel 60.000 besmettingen en dat zouden er in het beste geval 10 keer meer zijn en dus 600.000. We zijn met 11.500.000 mensen en die 600.000 gaan daar 19 keer in. 9100 slachtoffers x 19 = 170.000 doden.