Viroloog Marc Van Ranst: "We gebruiken ons gezond verstand continu"
Volledig scherm
PREMIUM
Viroloog Marc Van Ranst: "We gebruiken ons gezond verstand continu" © Photo News / Pieter-Jan Vanstockstraeten

Riskeren we voor de rechter te moeten verschijnen als we ons gezond verstand niét gebruiken?

Sinds de coronamaatregelen versoepeld werden, is het niet altijd even duidelijk wat mag en wat niet mag. Daarvoor rekenen de politici en de wetenschappers die ons uit de lockdown moeten helpen, op ons ‘gezond verstand’. Maar wat betekent dat dan precies? En riskeren we voor de rechter te moeten verschijnen als we ons gezond verstand niét gebruiken?

43 reacties

  • Sonja Corten

    4 jaar geleden
    Als degene naar hun tweede verblijf mogen,waarom mogen wij dan onze familie maar 1dag om de veertien dagen 20minuten bezoeken ,dat is toch niet eerlijk mensen met geld gaan weeral voor!
  • Steven Goossens Schenck von Toutenburg

    4 jaar geleden
    en moet dan ook elke politicus die geen gezond verstand heeft voor de rechter? Dat zou een goed begin zijn! Als die gezondverstand hadden gehad dan zaten wij nu niet in lockdown!
  • Karel Rutjens

    4 jaar geleden
    Als elke Vlaming die zijn "gezond" verstand niet gebruikt voor de rechter moet verschijnen hoop ik wel dat ze in het rechtsgebouw de social distance kunnen waarborgen :-)
  • Ferdinand Nuyts

    4 jaar geleden
    Wetten en regels zijn gemaakt uit eigen belang, wie aan de macht komt zal ze veranderen.
  • Hugo COOLSAET

    4 jaar geleden
    Hoe? Gezond verstand? Wie heeft er gezegd dat mondmaskers niet helpen bij het gewone volk? Nu draagt in feite bijna iedereen (soms verplicht) een mondmasker. Hoeveel vroegtijdige overlijdens hadden kunnen vermeden worden? Wie zei dat de scholen hadden moeten openblijven? Als je ziet hoe moeilijk het is om de pandemie onder controle te krijgen. En hoe zit het met de geprezen groepsimmuniteit? De oplossing? Volgens de cijfers overlijdt 16% van de patienten in het ziekenhuis? Dat is 1 op 6.