Basisschool Ursulinen in Mechelen.
Volledig scherm
PREMIUM
Basisschool Ursulinen in Mechelen. © David Legreve

Experts waarschuwen voor té drastische aanpak: “Sluit school niet voor elk kind met koorts. Zelfs niet voor elk kind met corona”

In Mechelen ging gisteren een school dicht na een vermoeden van Covid-besmetting van een kleuter. ’s Avonds bleek dat de kleuter negatief had getest, maar de school blijft achter haar beslissing staan. “Je kan niet voor elk kindje dat koorts maakt de hele school sluiten”, reageerde viroloog Marc Van Ranst eerder op de dag. “Je kunt voorzichtig zijn en té voorzichtig zijn.” Wat moeten scholen dan wel doen als één van hun kinderen symptomen vertoont?

33 reacties

  • brigitte daelemans

    4 jaar geleden
    Ik hoop dat ook in de toekomst ouders hun zieke kindjes niet meer naar school sturen. En niet enkel coronagerelateerd maar ook andere virussen die rondgaan. Het gebeurd nu nog te dikwijls dat kinderen met koortsverlagende middelen ,lopende oren ontnstoken ogen.en zware verkoudheden gewoon naar school worden gestuurd
  • Peter De Meulemeester

    4 jaar geleden
    De woorden van de expert zijn zo duur dat het wel de waarheid moet zijn. Vandaar al deze doordachte maatregelen.
  • Anoniem

    4 jaar geleden
    De “experts” kunnen zeggen wat ze willen maar ik stuur mijn kind niet naar school als ik weet dat daar een geval van Corona aanwezig is!
  • Matthias Desmet

    4 jaar geleden
    Marc Spandel inderdaad. En het ergste is dat velen dit nog niet doorhebben. Als er iemand een groepje ziet staan, dan is het onmiddellijk paniek en is het al zeker dat er een 2de golf komt. Was zo van met het paasweekend, maar moet nog altijd het effect zien. Bij ons op het werk komen we oik altijd samen, zondet 1.5m afstand. Dat lukt gewoon niet anders moeten we sluiten. Mensen het virus zal nooit verdwijnen, dus gaan jullie altijd die schrik hebben?
  • Eric De Graef

    4 jaar geleden
    Als Van Ranst echt gezegd heeft dat een school zelfs niet moet sluiten als een kind Corona heeft, wordt het tijd dat die man afgevoerd wordt. Hij heeft al genoeg schade veroorzaakt met zijn “groepsimmuniteit” en zijn heksenjacht tegen mondmaskers. Die groepsimmuniteit is er met de pestpandemie in de middeleeuwen ook gekomen. Na vijfhonderd jaar, nadat een derde van de bevolking overleden was en alleen omdat toen de antibiotica zijn ontdekt.