Maxim Pirard (22) reed recent nog letterlijk de Ronde van Vlaanderen en voltooide zo over een tocht van meer dan duizend kilometer de omtrek van Vlaanderen.
Volledig scherm
PREMIUM
Maxim Pirard (22) reed recent nog letterlijk de Ronde van Vlaanderen en voltooide zo over een tocht van meer dan duizend kilometer de omtrek van Vlaanderen. © RV

Strava perkt gratis functies drastisch in. Maar willen wielerfanaten wel betalen?

Gevloek in - fanatiek - sportievelingenland gisterenmorgen: Strava, de populaire fiets- en loopapp, snoeit drastisch in de mogelijkheden voor zijn gratis gebruikers. Onder meer de klassementen zijn binnenkort te betalen. “Spijtig, want net dat maakte de trainingen boeiender”, klinkt het bij de fans. Willen zij voortaan betalen? 

10 reacties

  • Ja Rodrigus

    4 jaar geleden
    waarom betalen? als je traint met een GPS of sportwatch heb je zowiezo al een App als garmin connect. wat is het nut van Strava?
  • Filip Vanlaeken

    4 jaar geleden
    Privacy blijft het grootste probleem. Waarom pakt de wetgever de misbruiken bij Apple, Google en de appdiensten niet aan ? Google eist bvb dat ze je GPS locatie krijgen als je een WIFI wil zoeken, ook thuis. Datvis technisch voor niks nodig. Big Brother met de groeten van onze onbekwame overheid.
  • Steven Frans

    4 jaar geleden
    Wat is nu 60€ op een jaar Ik heb al geruime tijd een abonnement en zal dit blijven doen Bij meer betalende leden, zal dit ook ten goede komen aan de verdere verbetering van de app. Wel een fiets van enkele duizenden euro, maar te gierig om 60€ te betalen, voor niets gaat de zon op.
  • DAVY VOLDERS

    4 jaar geleden
    Hier eindigt mijn strava verhaal voor hoeveel ik er ook mee bezig was, pfff. Ik moet al zoveel betalen en dit heb je echt niet nodig om te trainen. Gadgetprul en opscheppen met hun ritten naar andere toe.
  • wesley netnem

    4 jaar geleden
    Te mottig om 60 euro per jaar te betalen maar wel om de 3j een nieuwe fiets van meer dan 8000 euro kopen die ze eigenlijk helemaal niet nodig hebben want het zijn toch maar recreanten ,toeristen ??