ACV-voorzitter Marc Leemans
Volledig scherm
ACV-voorzitter Marc Leemans © BELGA

ACV legt coronabrugpensioen en vermogensbelasting op tafel: “1 procent op vermogen boven 1 miljoen euro”

De toegang tot brugpensioen moet opnieuw versoepeld worden tijdens deze coronacrisis. Dat zegt ACV-voorzitter Marc Leemans naar aanleiding van Rerum Novarum. De christelijke vakbond bepleit bovendien een vermogensbelasting van 1 procent op vermogen boven een miljoen euro.

184 reacties

  • Anoniem

    4 jaar geleden
    Als je ziet ,hoort hoeveel Belgen een tweede verblijf hebben wordt het hoog tijd en echt hoog tijd een deftige fiscaal controles te houden en zoals hier onlangs nog kon lezen dat er ook nog zijn die het inbrengen in de belastingen als bedrijf kost ,wel 't is hun allemaal gegund maar het houdt geen steek als men steeds diegene opzadelt met belastingen die net genoeg hebben om rond te komen zoals Mr de econoom in zijn gedacht had de ouderen de corona te laten betalen.Jaarlijkse luxe taks invoeren
  • Hilde Peeters

    4 jaar geleden
    Ze verplichten nu om mensen op swt terug te werken het enige verschil is dat de bazen waar ze werkten er vanaf zijn.
  • Dirk Poelman

    4 jaar geleden
    gelieve de zelfstandigen dan ook op vervroegd pensioen laten gaan. Voor iedereen die 58 wordt voor 16/01/2021.
  • gust van langenhove

    4 jaar geleden
    Een vakbond zou moeten zorgen voor rechtvaardigheid neen pensioenen die laag zijn en min lonen die niks zijn , ze zoek het geld bij de zwakste als je denkt dat er zijn die meer pensioen hebben als een gezin ; verdeel het geld rechtvaardig .
  • Arie Oskam

    4 jaar geleden
    ACV leeft nog in de jaren 70 en 80 met afgeleefde en achterhaalde eisen ! ACV verzin eens iets zinnigs en aangepast aan de huidige tijd !