Photo News
Volledig scherm
© Photo News

Kwart patiënten op intensieve haalde het niet, maar dat zijn betere cijfers dan verwacht

Een kwart van de coronapatiënten die op de dienst intensieve zorgen terechtkwamen, overleed. Dat lijkt uit een rondvraag van De Standaard bij een aantal grote ziekenhuizen.

7 reacties

  • Anoniem

    4 jaar geleden
    stefan crama, de waarheid zullen we nooit kennen. Gezonde bejaarden die positief testen en zieke bejaarden die negatief testen. Voor de corona crisis stierf iedereen met longproblemen door luchtvervuiling en nu door Covid-19. De vaccin winkel moet draaien, de aandelen moeten opbrengen. Is er een garantie dat het vaccin voldoende getest en veilig is, ik heb er mijn twijfels over. Elk jaar sterven veel kinderen in het verkeer, door honger of oorlogen, daar staan we minder lang bij stil.
  • stefan crama

    4 jaar geleden
    Sinds het begin heeft men cijfers vermeld zonder te specifiëren hoe oud en met welke onderliggende aandoeningen de slachtoffers waren. Maar wel over de daken schreeuwen dat iedereen mogelijk zou kunnen sterven, ja maar dat heb je met een zware griep ook.
  • Yolande De Fyn

    4 jaar geleden
    Toch wel veel 1/4 ....Dat vind ik toch.....elke iemand die overleed is 1 teveel....maar nogmaals uitzonderlijk respect voor alle hulpverleners.
  • carine poelman

    4 jaar geleden
    En daarom stond het verplegend personeel, op zeldzame tijden, te klappen op een rij als er iemand levend uit kwam.
  • Roger Bosman

    4 jaar geleden
    Ja, zo krijg je de statistieken natuurlijk wel beter.. Van alle overlijdens in het ­ziekenhuis lag wel maar één op de drie op intensieve zorg in België.