Illustratiebeeld
Volledig scherm
PREMIUM
Illustratiebeeld © Getty Images

België praat met buurlanden over ‘reisbubbel’, maar ook deze grenzen gaan wellicht open

Minister van Buitenlandse Zaken Philippe Goffin (MR) heeft de voorbije dagen intensief overlegd met zijn Franse, Nederlandse, Duitse en Luxemburgse collega’s over een graduele opheffing van de beperkingen aan de gemeenschappelijke grenzen. Toerisme lijkt dan in de eerste plaats in de buurlanden mogelijk. Ook elders in Europa wordt druk overlegd over het openen van grenzen. Een overzicht.

115 reacties

  • ben Verschuren

    4 jaar geleden
    De scholen open doen voor een paar resterende weken, eerst met 10 leerlingen, dan 14 en nu maakt het niet meer uit! De regels voorzichtig afbouwen noemt men dat, welke regels zijn er nog is een betere vraag? Volgens mij is iedereen immuun want bijna niemand draagt een masker, een tweede golf is bij deze onvermeidelijk!
  • Gianfranco Canalis

    4 jaar geleden
    De tijd zal wel raad brengen en degenen die naar de goede raad van de virologen luisteren zijn degenen die het minst te vrezen hebben . Voor wie het nog niet goed begrijpt zijn degenen die denken dat ze onaanraakbaar zijn de gevaarlijkste virussen.
  • Katrien VMarke

    4 jaar geleden
    en wat met mensen die een huis in Spanje hebben bv, zodra Spanjaarden zelf in eigen land mogen reizen? In Portugal daarentegen is de situatie veel en veel gunstiger dan Spanje en daar zijn ook Belgische eigenaars die onderhoud aan hun woning moeten doen en op die manier onze binnenlandse recreatieruimte wat kunnen ontlasten.
  • Filip & Mireille EECKHOUT GEERAERTS

    4 jaar geleden
    Wij hebben een camper,dus onze eigen bubbel en we hebben bovendien bijzonder weinig sociaal contact. Veiliger kan een mens niet reizen en toch mogen wij ons niet verplaatsen !! Weet er iemand wanneer we naar Scandinavië kunnen en mogen ??
  • VIC DEE

    4 jaar geleden
    Het kan eenvoudig zijn: als iedereen nu eens een mondmasker zou dragen, rekening houden met afstand bewaren, niet onnodig handjes schudden en elkaar vastpakken, regelmatig handen wassen... dan zou dat virus het wel heel moeilijk krijgen. Maar dan kunnen we tenminste weer op reis , kunnen we weer naar café of restaurant enz. Eenvoudig toch ! Maar blijkbaar te veel gevraagd voor veel klagende en zagende medemensen...