Matthias Balk/dpa
Volledig scherm
© Matthias Balk/dpa

L’Équipe publiceert lijst met grootverdieners in peloton: Sagan op één, Van Avermaet Belgische koploper

WielrennenPeter Sagan is momenteel de best betaalde wielrenner. Dat schrijft L’Équipe. De Franse krant publiceerde gisteren een lijst met grootverdieners in het peloton. Greg Van Avermaet is de enige Belg in de top 19.  

11 reacties

  • eric maier

    4 jaar geleden
    Dit moet u eerst weten voor u blaat : Profrenners worden 2x belast, en veel van die renners zijn als zelfstandige ingeschreven door de ploeg. Eerst en vooral betalen ze lasten in het land waar ze wonen, maar ze betalen ook lasten aan de UCI, er gaat een percentage af voor dopingcontroles - geen enkele andere sport heeft dat - Daarnaast word het prijzengeld maanden na datum betaald via de UCI, waar in totaal 3x lasten afgaan als het op de rekening verschijnt. En u ?? En zien veel harder af dan u.
  • David Janssens

    4 jaar geleden
    Is die 1,6 miljoen voor of na de budgetreducering?
  • Christophe Debusschere

    4 jaar geleden
    Voetballerd worden tegenover wielrennerd veel te veel overbetaald !!!! Schandalig. Tik tegen been en ze blèten zich kapot. Nen wielrenner zegt auw en stapt zijn fiets terug op. Love cycling
  • Raf De Waele

    4 jaar geleden
    Schandalig wat voetballers verdienen! Zonet het bedrag vernomen hetgeen de trainer van de Rode Duivels per jaar opstrijkt! Een echte schande! Ook voor wielrenners is dit veel te veel! En de gewone burger? ...
  • Karlien De Prijck

    4 jaar geleden
    Wie houdt er de mensen tegen om het zelf eens te proberen op een fiets! Ik denk dat veel mensen niet weten wat die jongens er moeten voor doen. Een super gevaarlijke Sport! Als me dat veel geld verdienen inoemt Kijk dan maar eens naar de heren voetbal, golfers tennisser enzovoort!