ShutterStock
Volledig scherm
© ShutterStock

Hooikoorts of toch Covid-19? Zo kan je ze van elkaar onderscheiden

Het hooikoortsseizoen is in volle gang en omdat de symptomen gelijkaardig kunnen zijn aan die van Covid-19, heeft viroloog Steven Van Gucht tijdens de briefing over het coronavirus meegegeven hoe je de twee van elkaar kan onderscheiden.

9 reacties

  • Diana De Wit

    4 jaar geleden
    Mijn moeder zaliger niesde soms tot 30 keer na mekaar en ik ken er ook wat van!! Binnen of buiten, met en zonder allergie! Als de niesbui opkomt is het niet te stoppen, maar het doet deugd!! Maar door de corona toestanden is dit blijkbaar een doodzonde geworden!!
  • ghita lamouri

    4 jaar geleden
    Er zijn veel mensen die zich niet aan de regels houden afstand kennen ze niet hoesten niezen in de winkels heb ik zelf gezien een schande egoïsten zijn het gewoon . Ik draag altijd een mondmasker buiten het moet vindt ik en ik vindt wie naar buiten gaat mondmasker verplichten en afstand houden. De dokters zijn moe begrijpen jullie dat of niet . Wat je wenst voor jezelf moet je voor een ander wensen .in het vervolg pak ik een lint meter mee .ik maak er 2 m afstand van .
  • Nicole Borremans

    4 jaar geleden
    Inderdaad wat een uitleg voor niks...Ik heb momenteel ook last van een kriebelhoest,deels door een aanslepende sinusitus en deels door graspollenallergie maar ik durf nergens hoesten of nog maar mijn neus ophalen want dan bekijkt men mij alsof ik een aanslag ga plegen.De paniekzaaierij en bangmakerij van overheidswege begint belachelijke proporties aan te nemen.Het Covid19 virus mag dan voorlopig nog niet helemaal weg zijn maar is toch duidelijk aan het verzwakken dus stop ermee!!
  • Geert Landsman

    4 jaar geleden
    Het is heel simpel, als je je veters strikt of je loopt een trap op en je bent stik-kapot dan is het zeker geen hooikoorts maar covid-19. Alsof je 24/7 op de Mount Everest bezig bent zonder zuurstof, zitten en kletsen gaat prima, sta op en beweeg voor een paar minuten en hapt naar adem en voelt dat je aan het stikken bent. Ja wees maar zeker, je hebt het.
  • Vah? Sinsinian

    4 jaar geleden
    Wat een verschil seg