Direct naar artikelinhoud
Cijfers coronavirus

Trends coronavirus blijven dalen: ‘Nog geen effecten van versoepeling lockdown kunnen zien’

Viroloog Steven Van Gucht van het wetenschappelijk comité dat de verspreiding van het virus in ons land opvolgt.Beeld BELGA

Op de persconferentie van het Nationaal Crisiscentrum zijn vandaag de nieuwe cijfers bekend gemaakt over de verspreiding van het coronavirus in ons land.

Er zijn de afgelopen 24 uur 42 nieuwe overlijdens door Covid-19 gemeld in België. Het gaat om 20 sterfgevallen in de ziekenhuizen en 20 in de rusthuizen. Van twee personen is niet duidelijk waar ze zijn overleden. Het totale dodental in ons land bedraagt nu 9.150.

Het voorbije etmaal zijn 192 nieuwe coronabesmettingen vastgesteld. Sinds de start van de virusuitbraak zijn in totaal reeds 55.983 Covid-19-gevallen bevestigd in België. Er zijn 160 mensen ontslagen uit het ziekenhuis in de laatste 24 uur. In die periode vonden ook 58 nieuwe hospitalisaties plaats.

Het aantal ziekenhuisbedden dat door Covid-19-patiënten wordt ingenomen bedraagt momenteel 1.527. Dat is een daling met 103 tegenover gisteren. Er liggen nog 313 coronapatiënten op intensieve zorg, 32 minder dan een dag eerder. 169 patiënten worden beademd.

Alle trends over de besmettingen, ziekenhuisopnames, patiënten op intensieve zorgen en overlijdens blijven dalen. De cijfers blijven voorlopig dus gunstig evolueren. “De effecten van de versoepeling van de lockdown hebben we in de cijfers nog niet kunnen zien”, aldus interfederaal woordvoerder en epidemioloog Yves Van Laethem.