Vanaf morgen mag er geen water meer opgepompt worden uit kwetsbare rivieren, grachten en beken.
Volledig scherm
Vanaf morgen mag er geen water meer opgepompt worden uit kwetsbare rivieren, grachten en beken. © Bart Boterman

Uitzonderlijk vroeg oppompverbod voor verschillende waterlopen in West-Vlaanderen

In West-Vlaanderen komt er vanaf morgen 21 mei een  oppompverbod voor kwetsbare rivieren, grachten en beken. Dat meldt gouverneur Carl Decaluwé na overleg met de Vlaamse Droogtecommissie. “Op bepaalde plaatsen staat het peil nu al onder het minimum”, zegt Decaluwé. 

34 reacties

  • Koen Dewulf

    4 jaar geleden
    Er loopt 180 miljoen liter drinkwater per dag (bron VRT 19/7/19) weg door gebrekkige leidingen ... zouden ze daar beter niet eerst een oplossing voor zoeken?
  • Danny Buyse

    4 jaar geleden
    @Paul Boutsen, ik weet niet waar u het vandaan haalt maar het heeft enkel in januari, februari tot de eerste week van maart deftig regen gevallen. Nu is het al 10 weken kurkdroog net nu de natuur enorm veel water uit de grond opzuigt zoals alle bomen, hagen, planten, struiken en velden vol met groenten van de boeren. De meeste regen zouden in de maanden maart, april en mei moeten vallen, de bloei en groeiperiode. Vergeet ook onze bevolking niet 370 op km² en de massale industrie.
  • Chris Schoof

    4 jaar geleden
    Wat gezegd van al het water dat word weg gepompt bij bouw en wegen werken
  • William Hi

    4 jaar geleden
    ruziën tussen Vlamingen en Walen. Wallonië heeft méér water en regen. Stop met ruzie maken en kom overeen om maatregelen te nemen zoals bvb aanleggen van kanaal, aanleggen van een meer. Grote buizen naar Vlaanderen enz... Zou dat niet mooi zijn, vrede en eendracht
  • daniel moniez

    4 jaar geleden
    belgie is èèn land met èèn tekort aan water, en water die er is,is vervuild, t's tijd dat men hier is aan doet, geen water ,geen planten die groeien op veld,ect...........