CD&V-voorzitter Joachim Coens pleit voor herwaardering zorgsector.
Volledig scherm
CD&V-voorzitter Joachim Coens pleit voor herwaardering zorgsector. © Photo News

CD&V-voorzitter Coens pleit voor hogere lonen voor wie werkt in zorgsector

CD&V-voorzitter Joachim Coens pleit voor een herwaardering van de zorgsector. Het personeel verdient betere arbeidsvoorwaarden, met een goed evenwicht tussen werk en privé, alsook een betere verloning. Dat zegt Coens vandaag in een videoboodschap naar aanleiding van Rerum Novarum, het feest van de christelijke arbeidersbeweging. Hij pleit ook voor een relanceplan dat een beleid uittekent voor de komende tien jaar.

24 reacties

  • An Vanden Bossche

    4 jaar geleden
    @Raf Peeters: het is spijtig dat u nog altijd gelooft in 'het subsidiëren van loonwagens'. U bent niet alleen, aangezien demagogen daar al jaar en dag over fulmineren. Loonwagens brengen de staat heel veel geld op, aangezien die drie keer langs de kassa passeert: op de auto zelf, bij de vennootschap en bij de gebruiker. Loonwagens zijn enkel en alleen fiscaal interessant voor mensen die heel veel rijden in een nieuwe en kleine auto.
  • Anoniem

    4 jaar geleden
    @Jozef Van Schuerbeeck ,waar geld halen?.Bij diegene die het nu omzeilen en kan beginnen vervelen,bij de loonwagenbezitters.Ofwel stoppen ze met zo'n constructie die ervoor zorgen dat je minder belasting en sociale zekerheid bijdraagt ofwel schaf-fen ze de forfait aftrek af voor de 700000 bezitters ,ofwel brengen ze de waarde van de wagen in en wordt er belasting en SZ betaald zoals moet en niet die 100€ om een wagen ook privè te gebruiken want dat is echt met de haren getrokken.
  • J. VAN SCHUERBEECK

    4 jaar geleden
    Waar gaat hij het geld halen. Bij de gewone werkende mensen waarschijnlijk, die hebben nu al teveel. Zijn broekzak zal niet open gaan.
  • Joery Goubert

    4 jaar geleden
    Dat ze eerst eens beginnen met controle te houden op zorgkundigen die ze na 2 maand al buiten smijten. Het gaat altijd over verpleegkundige, maar de zorgkundigen zijn de slaafjes van het rusthuis. Komen en gaan. Dat hij daar eerst maar meer controle op doet. En meer uren laten werken dan half tijds en 30 uren. Wie kan daar van leven met 1400 euro. Begin daar eens werk van te maken.
  • raymond van der craen

    4 jaar geleden
    Bla bla bla, nog een maandje en de politiekers zijn de heldenstatus van de mensen in de zorgsector vergeten net zoals onze militairen die helden waren ten tijde van de aanslagen en IS. Politiekers denken alleen maar aan eigen zakken vullen.