Steekpartij op Meir kwam er na banale botsing: “Verdachte zei tijdens verhoor dat hij hen wilde afschrikken”

De drie mannen die woensdag betrokken waren bij een steekpartij op de Antwerpse Meir zijn woensdag voor de onderzoeksrechter verschenen. De hoofdverdachte is aangehouden voor poging tot doodslag. Twee andere zijn vrij onder voorwaarden. Bij de steekpartij, die het gevolg was van een banale botsing, raakten drie mannen verwond.

gjs

Twee groepen waren dinsdagavond, rond 17 uur, slaags geraakt ter hoogte van de Brantano-winkel op de Antwerpse Meir. “De aanleiding van de ruzie lijkt in deze fase van het onderzoek banaal”, klinkt het bij het parket van Antwerpen. “Er zou sprake zijn dat een lid van de ene groep botste tegen een lid van de andere groep. Dat leidde meteen tot veel ergernis en duw- en trekwerk. In die fase is er ook sprake van (wederzijdse) slagen.”

(Lees verder onder de video)

Eén man heeft daarna een mes getrokken en drie mannen van 21, 26 en 29 jaar oud gestoken. Een van het raakte zwaargewond, aldus het parket, maar van levensgevaar is geen sprake. Twee van de drie liggen woensdag nog in het ziekenhuis.

De verdachten zetten het daarna op een lopen, maar de politie wist hen in te rekenen. Ook het wapen werd teruggevonden. “Tijdens de verhoren door de lokale recherche gaf een 28-jarige Nederlander uit Zwijndrecht toe dat hij het mes had gebruikt. Hij verklaart dat hij de andere partij op afstand wilde houden en wilde afschrikken.”

Intussen heeft onderzoeksrechter de hoofdverdachte van de steekpartij aangehouden voor poging doodslag, aldus het Antwerpse parket. De twee andere verdachten, die werden voorgeleid voor zware slagen, zijn vrijgelaten onder voorwaarden.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen