Maggie De Block.
Volledig scherm
Maggie De Block. © BELGA

De Block en zorgsector strijken de plooien glad

Minister van Volksgezondheid Maggie De Block (Open Vld) brengt de twee koninklijke besluiten die onvrede veroorzaken in de zorgsector zaterdag terug naar de Superkern (de kern uitgebreid met de tien partijen die de coronavolmachten steunen; nvdr). Daar zal gevraagd worden om de bewuste teksten 'on hold' te zetten. Dat is deze ochtend overeengekomen tijdens een overleg met de sociale partners in de zorg. 

9 reacties

  • An Peeters

    4 jaar geleden
    De Block heeft nooit iets gedaan voor verpleging, integendeel ze wou er nog op besparen. Bij artsen uiteraard geen besparing. Ik heb De Block uitgenodigd om een maand mijn shiften als nachtverpleegkundige over te nemen, geen antwoord gekregen.
  • Patrick Mechels

    4 jaar geleden
    Ik (verpleegkundige) was vandaag in de winkel. Aan de kassa wou ik betalen met 3 schouderklopjes en tientallen applausjes die ik recentelijk ontvangen heb. De kassabediende begreep mij niet?
  • Greta Beirens

    4 jaar geleden
    Jef VD Plas, ik ben pas met pensioen. In mijn opleiding verpleegkundige, stage 1 op de 3 WE, nachtdiensten, Half paasverlof of half kerstverlof, maand juli of augustus. Allemaal gedurende drie jaar GRATIS keihard gewerkt. Wij deden als studenten het werk, vooral in de WE want dan was er op de gang maar 1 gediplomeerde VP .Als werkende continu in vrije dagen opgebeld om extra te komen werken..Nu met pensioen, gebeld om terug te komen werken. NEEN !!!!!
  • Kris Tyteca

    4 jaar geleden
    Terug een meerjarenplan met veel beloftes waar uiteindelijk geen geld voor is! Nachtdienst en verpleegkunde was ooit een zwaar beroep! Door uitstel van besluiten ben ik nog altijd aan het werken. Was dat niet de bedoeling? Mijn vertrouwen in de neoliberale aanpak van de zorg door de politiek is NIHIL!
  • Wilfried Vanden Berg

    4 jaar geleden
    Wanneer gaat men dat mens eens eindelijk aan de deur zetten ?