Klaas De Scheirder
Volledig scherm
© Klaas De Scheirder


"Met noodmaatregelen komen we er niet meer in deze droogte, het roer moet volledig om"

Nu de Vlaamse provincies maatregelen hebben getroffen tegen de aanhoudende droogte, waarschuwt Greenpeace dat enkel noodmaatregelen niet voldoen. "Business as usual leidt naar steeds hogere temperaturen en steeds langere perioden van droogte. Met noodmaatregelen komen we er niet meer, het roer moet volledig om", aldus de milieuorganisatie in een persbericht.

131 reacties

  • emiel wouters

    4 jaar geleden
    Neem eens een voorbeeld aan Indonesië. vang de wolken en bestrooi ze met een product dat het laat regenen. Alles opgelost. Boeren gelukkig, water in overvloed, en regentonnen gevuld.
  • Matthias Verbeure

    4 jaar geleden
    Er wordt hier veel te snel overdreven, in Spanje en Marokko hebben ze echt van die problemen. Daar krijgen vele streken slechts de helft of 400mm neerslag op jaarbasis. Gemiddeld krijgt Belgie 800mm neerslag, vorig jaar ook. Ik zie geen probleem, alleen dient iedereen water als een belangrijk goed te zien en het alleen te nuttigen voor noodzakelijke zaken. Wc doorspoelen het jaar doorspoelen met regenwater, heb je een groot dak en veel water opslag dan ook een wasmachine,...
  • Pieter De Ruyter

    4 jaar geleden
    De Vlaming verdorst liever binnen 6 maanden dan nu zijn gedraag te passen.
  • Pieter De Ruyter

    4 jaar geleden
    Te veel beton in Vlaanderen,dat komt omdat er te veel mensen zijn in Vlaanderen.
  • Nico Herbots

    4 jaar geleden
    Ik zag gisterennamiddag nog boeren water oppompen uit een waterloop net over de taalgrens. Hele citernen vol. We hadden al lang een degelijk waterbeleid moeten hebben, maar onze ministers zijn te druk bezig met kibbelen. Komt bij dat veel mensen gewoon te dom zijn om het verschil tussen 'klimaat' en 'weer' te snappen en te egoistisch om zuinig te zijn met leidingwater. Maar als er op een gegeven moment echt water te kort is, gaan we wat meemaken. Corona zal erbij verbleken.