VTM NIEUWS
Volledig scherm
© VTM NIEUWS

Aantal nieuwe hospitalisaties stijgt opnieuw. Moeten we ons zorgen maken?

De coronacijfers blijven gunstig evolueren in ons land. Het aantal nieuwe ziekenhuisopnames stijgt wel voor de derde dag op rij. Is er reden tot ongerustheid? En speelt hier het zogenaamde Moederdag-effect? Experten Herman Goossens, diensthoofd Klinische Biologie van het UZ Antwerpen, en Steven Van Gucht, viroloog van Sciensano, liet in VTM NIEUWS zijn licht schijnen over de laatste corona-ontwikkelingen.

61 reacties

  • Gil Groenewijn

    4 jaar geleden
    Het enige dat moet gedaan is luisteren ( soms ook lezen ) wat virologen en andere wetenschappers op dat domein zeggen en niemand anders. Maar dan ook niemand!Je moet wel willen luisteren en een beetje verder nadenken . Er zijn geen 10 verschillende versies. De ene houdt de andere in , sluit aan of vult aan. Ze zeggen , als het gemiddelde van een week verhoging aangeeft moet dat aandachtig bekeken en gevolgd. En laat hen de conclusies formuleren.
  • Carl Peeters

    4 jaar geleden
    Dat is het resultaat van dat de mensen het beter weten en dat egoïsme welig tiert. De mensen denken van het overkomt mij toch niet. En voor de rest zijn er velen die de regels aan hun laars lappen.
  • stefan crama

    4 jaar geleden
    De echte vraag is hoelang we nog moeten wachten op een vaccin want zonder is het gewoon een kwestie van tijd tot iedereen besmet is. En dat beste mensen weten de specialisten ook.
  • Willy van craen

    4 jaar geleden
    Als ik rond mij kijk en zie al de vrienden feestjes, zonder maskers in winkels dan weet ik zeker dar er een tweede golf komt en wie worden de slachtoffers? Dat zijn de ouderlingen. Maar dat is voor velen niet belangrijk en enkel zij zelf.
  • Daniel Wouters

    4 jaar geleden
    Beter nu nog voorzichtig zijn dan binnenkort terug een lockdown te moeten onder gaan,houd de grenzen toe tot minstens 30 juni,om te voorkomen dat juli en augustus de mist in gaan.