Gemeente Zwevegem
Volledig scherm
© Gemeente Zwevegem

Meer dan veertig Belgische organisaties slaan de handen in elkaar voor biodiversiteit

Meer dan veertig Belgische organisaties, waaronder natuurparken, milieuverenigingen, musea, overheden en universiteiten, slaan de handen in elkaar voor een gezamenlijke campagne voor biodiversiteit. Onder de noemer #SamenVoorBiodiversiteit wil de beweging duurzame productie- en consumptiepatronen stimuleren met het oog op de volgende COP Biodiversiteit van de Verenigde Naties in 2021.

5 reacties

  • Christine Laevers

    4 jaar geleden
    Zolang de wereldbevolking blijft stijgen zal de biodiversiteit blijven afnemen. Positief is wel dat deze organisatie oppervlakte hebben waar ze biodiversiteit de vrije teugel kunnen laten. Alle beetjes helpen.
  • Geert Tamsyn

    4 jaar geleden
    Overbevolking is niet het probleem, wel overconsumptie. Het is veel gemakkelijker onze ecologische voetafdruk met 10 % te verminderen, dan de wereldbevolking met 1 %.
  • Tamzin Andersen

    4 jaar geleden
    Mensen aansporen zal niet veel helpen, belonen en bestraffen daarentegen is veel effectiever. Ik hoop dat overbevolking en geboortebeperking ook besproken wordt, want dat is de belangrijkste oorzaak van het verdwijnen van de biodiversiteit.
  • Bert Willems

    4 jaar geleden
    Top idee! Maar als je de 56 Belgische ministers niet mee hebt, kom je geen stap verder.
  • Jonathan Dekeyser

    4 jaar geleden
    Ik vrees dat wij, als Westerlingen, weinig kunnen doen om deze situatie drastisch te doen keren. De GROTE reden is de overbevolking. De natuur is niet te verslaan en zal ooit wel weerwraak nemen. De huidige Covid-19 crisis is hier een voorbode van. Enkele vooraanstaande wetenschappers hadden dit zien aankomen en voorspellen meer van dat. Spijtig voor onze kleinkinderen.