Hitte blijft, ondanks kans op regen

© Belga

Er trekt een zwakke storing vanaf het westen door België vrijdag. Het wordt vaak zwaarbewolkt, met vooral in de namiddag wat lichte lokale regen of een paar plaatselijke buien. Daarbij is een donderslag in de oostelijke landshelft niet uitgesloten, zegt het KMI.

wle

Het blijft wel erg warm, met maxima van 21 graden aan de kust tot 27 of 28 graden in de Kempen. De matige wind uit zuidzuidwest ruimt naar het westen. Aan zee wordt de matige zuidwestenwind later soms vrij krachtig. Rukwinden tot 50 kilometer per uur in het binnenland en tot 60 kilometer per uur aan de kust zijn mogelijk.

Vrijdagavond en -nacht valt er ten zuiden van Samber en Maas bij momenten regen, terwijl het elders overwegend droog maar zwaarbewolkt blijft. De minima schommelen van 8 graden in de Hoge Venen tot 13 graden in Vlaanderen. De wind is overwegend matig en aan zee vrij krachtig tot soms krachtig uit westzuidwest.

Zaterdag leidt een storing nog tijdelijk tot regen ten zuiden van Samber en Maas. Daarna wordt het overal wisselend bewolkt met kans op een lokale bui. Het wordt dan minder warm: de maxima schommelen tussen 13 graden op de Hoge Venen en 20 graden in de Kempen.