"Als je tijdens het werk nog voor kleine kinderen moet zorgen, is dat natuurlijk niet bevorderlijk voor de concentratie."
Volledig scherm
PREMIUM
"Als je tijdens het werk nog voor kleine kinderen moet zorgen, is dat natuurlijk niet bevorderlijk voor de concentratie." © Tim Coppens

Veel mensen raken stilaan vermoeid door thuiswerk: “Al die videomeetings, dat is geen goed idee”

Bij het begin van de lockdown was thuiswerken voor veel mensen een zegen. Maar hoe langer de situatie duurt, hoe meer de negatieve kanten ervan zich opstapelen. Dat zegt expert ergonomie Veerle Hermans (VUB).

13 reacties

  • Emi Hergersberg

    4 jaar geleden
    met de meningen van experten moet er mijn inziens geen of weinig rekening gehouden worden :-)
  • Stefanie van Dijk

    4 jaar geleden
    Thuiswerken is super effectief als je er een ritme in kunt houden, voor sommigen is dat een probleem, voor anderen totaal niet. Maar nu ik al enige tijd hoofdzakelijk van huis uit werk merk ik wel dat ik het praatje bij de koffieautomaat erg begin te missen. 1 a 2 dagen in de week is leuk, meer niet. Maar na de corona mag ik toch niet langer thuiswerken vanwege die belasting onzin tussen Be en NL dus dan gaan we gewoon weer lekker CO2 uitstoten om naar en van het werk te komen
  • Marcel Heymans

    4 jaar geleden
    Velen hun werkdag bestaat blijkbaar enkel het vergaderen, vergaderen en nog eens vergaderen. Goed te verstaan Dat het velewerk niet vooruit gaat! thuiswerk is en zal de nieuwe norm worden. Waarom elke dag uren in de file staan of op een overvolle trein gaan zitten om dan acht uur aan een bureau te gaan zitten terwijl je dat thuis in alle rust ook kan doen.
  • Mario Adams

    4 jaar geleden
    Een videomeeting is zoals een gewone meeting:organiseer ze wanneer het echt nodig is. Het heeft geen zin om elke week een meeting te organiseren met mensen die geen extra informatie nodig hebben, en om feedback te krijgen is een mailtje net zo goed. En werkgevers die niet weten welke werknemers ze wel en niet kunnen vertrouwen moeten dringend zichzelf eens onder handen nemen.
  • Juliette Francois

    4 jaar geleden
    Combinatie van de twee is toch veel beter?! In een normale wereld kan 1 of 2 dagen thuiswerk per week wel heel efficiënt zijn. Maar ja, de Belgische zwart/wit mentaliteit.