Shutterstock
Volledig scherm
© Shutterstock

Zes op tien gezinnen lijden financieel verlies, 4 procent verloor job

Zo’n 62% van de Belgische huishoudens zegt geld verloren te hebben door de coronacrisis. Het gaat dan om een gemiddeld bedrag van 1.626 euro. Dat blijkt uit een enquête van consumentenorganisatie Test-Aankoop. Vier procent van de ondervraagden verloor zijn of haar job. De organisatie stelt dat de vooruitzichten niet rooskleurig zijn en roept de regering op om de consument niet te vergeten.

11 reacties

  • Ronny Biesen

    4 jaar geleden
    Dat is nog het minste. Waar ik me zorgen over maak is dat de crisis aangewend wordt om alles duurder te maken. Winkels verhogen de prijzen, coronatoeslag overal, water wordt duurder, enz... Dat zullen we nooit meer weg krijgen. Eenmaal aanwezig is voor eeuwig.
  • Stefanie van Dijk

    4 jaar geleden
    Dat financieel verlies gaan we allemaal hebben want linksom of rechtsom zal de steun aan bedrijven en werknemers betaald moeten worden, en al de rest zal zijn verliezen proberen aan te vullen met prijsopslag of extra toeslagen voor beschermingsmiddelen oid
  • Emi Hergersberg

    4 jaar geleden
    Iedereen kan klagen : ik omdat ik over de grens niet goedkoper kan gaan winkelen, anderen omdat ze thuis hun eigen toiletpapier moete gebruiken... Stop met klagen en wees vooral blij als je gezond mag blijven en misschien met minder geld meer tijd overhoudt om je eihen werk te doen. Herscholing is voor velen een goede oplossing als ze willen werken.
  • Bart Verbeeck

    4 jaar geleden
    Prijzen stijgen niet. Uw euro worden massaal bijgemaakt en dus verminderd de waarde ervan. De schuldige zijn centrale banken en de centrale politieke machtshebbers. Bedankt bitcoin en goud om een uitweg te bieden voor deze monetaire waanzin.
  • Tim Peeters

    4 jaar geleden
    Men heeft mij geleerd in goede tijden een buffer aan te leggen voor slechtere tijden! De zielloze pronkzucht mag voor mij verdwijnen .