Direct naar artikelinhoud
Pakistan

▶ Minstens twee overlevenden bij vliegtuigcrash op woonwijk in Pakistaanse stad Karachi

Foto ter illustratie.Beeld Reuters

Een passagiersvliegtuig met meer dan 100 mensen aan boord is kort voor de landing neergestort op een woonwijk nabij de Pakistaanse stad Karachi, in het zuiden van het land. Dat meldt de Pakistaanse luchtvaartautoriteit. Minstens twee passagiers zouden de crash overleefd hebben.

, en

Het gaat om een Airbus A320 van Pakistan International Airlines op weg van de oostelijke stad Lahore naar Karachi. Over de oorzaak van de crash en het aantal doden is nog geen duidelijkheid. Aan boord van het vliegtuig waren 99 passagiers en 8 bemanningsleden.

Bij de crash zijn meerdere huizen beschadigd, zegt de woordvoerder van de luchtvaartautoriteit. De omgeving is afgezet door politie en paramilitairen. Er is een reddingsoperatie aan de gang.

De Pakistaanse tv-zender Geo toont beelden van de plek, een dichtbevolkt gebied. Een dikke zwarte rookwolk is boven de plek van het ongeval te zien.

De controletoren had de piloot gevraagd te landen, maar hij antwoordde dat het vliegtuig een technisch probleem had, aldus een topman van Pakistan International Airlines. “De exacte problemen zullen we kennen na onderzoek.”

Video wordt geladen...

Reddingsoperatie 

Reddingswerkers doorzoeken de wrakstukken en hebben tot nu toe een tiental lichamen geborgen volgens Ismail Khosa, een woordvoerder van de burgerluchtvaartautoriteit.

Een van de twee overlevenden is het hoofd van een commerciële bank. De premier van de provincie Sind, Murad Ali Shah, sprak met hem in het ziekenhuis en zegt dat zijn toestand stabiel is. Luchtvaartmaatschappij Pakistan International Airlines denkt dat er mogelijk nog overlevenden zijn.

De binnenlandse vluchten in Pakistan waren pas enkele dagen geleden hervat. Internationale vluchten van en naar Pakistan zouden eind deze maand hervat worden.

Het is de tweede keer in minder dan vier jaar dat de Pakistaanse luchtvaartmaatschappij te maken krijgt met een crash. Eind 2016 stapte de voorzitter van de maatschappij op, kort nadat een vliegtuig met aan boord 47 mensen crashte in het bergachtige noorden van het land.