Archiefbeeld van de Franse president Macron en de Spaanse premier Sanchez tijdens een persconferentie in 2018.
Volledig scherm
Archiefbeeld van de Franse president Macron en de Spaanse premier Sanchez tijdens een persconferentie in 2018. © epa

Frankrijk kondigt 14 dagen quarantaine af voor iedereen die vanuit Spanje het land binnenkomt als reactie op besluit van Spaanse regering

Frankrijk zal een 14-daagse quarantaine opleggen aan reizigers die het grondgebied vanuit Spanje binnenkomen, melden bronnen binnen het Elysée. Parijs heeft deze maatregel ingevoerd na een gelijkaardig besluit van de Spaanse regering. Madrid legt een 14-daagse quarantaine op aan alle personen die uit het buitenland komen, ook aan degenen met de Spaanse nationaliteit. Het is een beslissing die slecht is aangekomen bij de Franse regering omdat ze is genomen zonder overleg met Frankrijk en andere lidstaten uit de Schengenzone, klinkt het.

5 reacties

  • Rudy Van Daele

    4 jaar geleden
    Het gaat echt goed met Europa, we kunnen beter dit nutteloze geld verslindende gedrocht opdoeken. UK heeft groot gelijk.
  • Ramon Simon

    4 jaar geleden
    Zeg dan dat je geen toeristen toelaat. Denken politici dat we allemaal miljonair zijn en 2 weken in een penthouse gaan zitten of van de luxe werkers die 'thuis' werken vanuit een huurwoning? Een mens heeft al maar 2 weken verlof, de overige dagen moet je opnemen voor andere dringende zaken.
  • Frank Kaczorowski

    4 jaar geleden
    Nog maar eens het bewijs dat Europa niet bestaat.
  • Jef Bardy

    4 jaar geleden
    Europa één ... zeggen ze dan. Iedereen doet maar op. Maar als het op centen en zakken vullen (Europees parlement) aankomt zijn ze het wel snel eens.
  • Stefaan Vanwijnsberghe

    4 jaar geleden
    Op die manier draait de economie voor de hotels. Je wil 14 dagen vakantie doorbrengen in Spanje en dus je moet je voor 28 dagen boeken. De hotels varen er goed bij.