Archiefbeeld. In 2019 gingen regelmatig duizenden inwoners van Hongkong de straat op om te protesteren tegen de inperking van hun burgerrechten. De demonstranten vrezen dat de groeiende invloed van China de autonomie van Hongkong bedreigt. (08/12/2019)
Volledig scherm
Archiefbeeld. In 2019 gingen regelmatig duizenden inwoners van Hongkong de straat op om te protesteren tegen de inperking van hun burgerrechten. De demonstranten vrezen dat de groeiende invloed van China de autonomie van Hongkong bedreigt. (08/12/2019) © REUTERS

EU roept China op autonomie Hongkong te respecteren

De Europese Unie heeft China vrijdag opgeroepen om "de autonomie van Hongkong te respecteren", in een verklaring die werd aangenomen door de 27 lidstaten. Die komt er nadat bekend raakte dat Peking een veiligheidswet wil aannemen, die separatistische en subversieve activiteit in Hongkong verbiedt.

9 reacties

  • Michel Van Limbergen

    4 jaar geleden
    Is dat nu een deel van China of van de VS? EU begin eens aan een beleid dat niet door de VS gedicteerd wordt!
  • Willy Bogaert

    4 jaar geleden
    Show ,onze mondmaskers en grondstoffen komen van daar . Wij zijn een dienstengemeenshap ,zie maar aan het aantal thuiswerkenden , lees administratief
  • Jo Bosman

    4 jaar geleden
    Misschien weten ze het in de EU nog niet, maar China houd zich aan geen enkele afspraak.
  • Alfons Vanacker

    4 jaar geleden
    "Respect voor de beschermde rechten en vrijheden in Hongkong" , waar was iedereen als Hongkong onder de British rule was en een gouverneur vanuit UK was aangesteld? De mensen hadden geen recht op verkiezingen. Niemand kraaide daarover.
  • René De Rocker

    4 jaar geleden
    En het VK had Hongkong niet aan China moeten geven.