Ondanks de lockdown protesteren demonstranten in hoofdstad Buenos Aires tegen de economische crisis en een eventueel akkoord met de schuldeisers.  (07/05/2020).
Volledig scherm
Ondanks de lockdown protesteren demonstranten in hoofdstad Buenos Aires tegen de economische crisis en een eventueel akkoord met de schuldeisers. (07/05/2020). © EPA

Argentinië is voor de 9e keer failliet, maar onderhandelingen met schuldeisers worden voortgezet

UPDATEArgentinië is gisteren in wanbetaling gegaan, het land kwam een geplande betaling van 500 miljoen dollar niet na. Een regeringsbron benadrukt echter dat de onderhandelingen met de schuldeisers over een schuldherschikking voortgezet worden. Het land is nu technisch gezien voor de negende keer in haar geschiedenis failliet.

3 reacties

  • Jan Van Ginkel

    4 jaar geleden
    Omdat zij onze spaarcenten aan zien als bruikbaar kapitaal. Ook als is het niet van de staat is maar van de burger.
  • Lieven Cleymans

    4 jaar geleden
    Argentinië gaat failliet met 60 miljard schulden. België heeft 460 miljard schulden, maar ons maken ze wijs dat er niets aan de hand is.
  • Davy Geysens

    4 jaar geleden
    Wel grappig dat er in het artikel sprake is van 'korting'. Dat is dan meteen de enige korting die nadelig is voor degene die ze krijgt... Ik vraag me af in hoeverre Amerikaanse 'aasgierfondsen' hierin betrokken zijn. Mogelijk staat nog andere landen dit de komende jaren te wachten, maar in de plaats daarvan Chinese aasgierfondsen die bijvoorbeeld de Italiaanse staat uitkleden.