Illustratiebeeld van coronatests
Volledig scherm
Illustratiebeeld van coronatests © Photo News

OVERZICHT. Lichte stijging van aantal nieuwe besmettingen, afname aantal patiënten op intensieve zorg zet zich door

Er zijn de afgelopen 24 uur 299 nieuwe besmettingen met het coronavirus vastgesteld, blijkt uit de dagelijkse update van Sciensano. Dat zijn er weer licht meer dan gisteren (276). In de ziekenhuizen werden 34 nieuwe patiënten opgenomen, 32 anderen mochten het hospitaal verlaten. Er werden ook 25 nieuwe overlijdens geregistreerd (tegenover 26 gisteren).

8 reacties

  • Els D hondt

    4 jaar geleden
    Mooi resultaat gehad maar nu daalt het niet meer het stijgt terug lichtjes. We laten veel te snel alles los. Ben bang dat de tweede golf komt. Enige voordeel is het mooie weer dat het virus niet zo leuk vindt.
  • Claudia Rosseel

    4 jaar geleden
    We hebben weer meer contacten, maar er wordt ook meer en sneller getest. Misschien logisch dat er dan een lichte stijging is. Daar heb ik wel vertrouwen in. Onze manier van mensen ontmoeten is nl. grondig gewijzigd. De situatie nu is dus heel anders dan begin maart. Ook al zitten we niet meer 100% opgesloten in ons kot.
  • Herman Daneels

    4 jaar geleden
    De virologen zijn de speelbal geworden van de politiek en volgen blindelings de ministers, onze minister van onderwijs op kop.
  • Andy Staelens

    4 jaar geleden
    Het daalt niet, het stabiliseert. Groot verschil, want dit wil zeggen dat er wel degelijk een effect is. Het zou anders flink dalen. We zitten dus nu op het laagste en gaan stillaan terug omhoog. Het komt eraan.
  • Karl Moortgat

    4 jaar geleden
    Lichte stijging. Ik vrees een beetje dat we vertrokken zijn voor een tweede piek. Veel te snel uit lockdown. Hemelvaartsdag zal net als Moederdag samen met de regel van vier een serieus effect hebben.