Nederlands premier Mark Rutte en Oostenrijkse leider Sebastian Kurz op een archiefbeeld
Volledig scherm
Nederlands premier Mark Rutte en Oostenrijkse leider Sebastian Kurz op een archiefbeeld © EPA

'Zuinige vier' hebben eigen voorstel klaar om Europese economie te herstellen

Zes dagen na Duitsland en Frankrijk hebben ook de vier zogenaamde zuinige lidstaten een eigen voorstel uitgewerkt om de Europese economie te herstellen van de coronaschok. Van een grotere Europese begroting en een mutualisering van schulden willen ze niet weten. 

23 reacties

  • lilianne van neylen

    4 jaar geleden
    Sowieso zal het geld eerlijker gebruikt worden bij deze 4 dan bij de EU.
  • Rita Heremans

    4 jaar geleden
    Dat ieder land voor zijn eigen deur veegt. Europa kost ons al genoeg geld. Solidariteit komt steeds van dezelfde en gaat nooit de andere kant op.
  • Christine Laevers

    4 jaar geleden
    Ik schreef hier eerder dat ik die '500 miljard' van Macron en Merkel een goed idee vond, maar ondertussen weet ik er meer over en ik vind het geen goed idee. Het is te veel gebaseerd op solidariteit: wie bijdraagt, krijgt niet hetzelfde terug. Dit plan van 'de vier' is misschien beter ?
  • Dirk Kindt

    4 jaar geleden
    Utopia is een mooi land.
  • eric maier

    4 jaar geleden
    Macron en Merkel = de ondergang van heel Europa. Ze hebben Europa verkocht aan Erdogan, afgelopen jaar voor de 2e maal, en Griekenland maar kritiek geven terwijl zij de grenzen hoe dan ook dicht houden. De schande voorbij. De EU is dood. Duitsland verdient massa's aan de "hulpleningen" aan landen als Griekenland en Italie. De rentevoet ligt te hoog om die landen een kans op heropleving te zien. Niemand wil Merkel en Macron, maar zijn spelen duidelijk Dictatuur