Getty Images
Volledig scherm
PREMIUM
© Getty Images

Wanneer begint het échte opvoeden?

Er komt een moment dat je als ouder beseft dat je niet alleen verzorger bent, behept met de taak van voederen, badderen en troosten, maar dat je moet gaan opvoeden. Vaak komt die realisatie te laat: je hebt één keer je telefoon aan je dreumes gegeven ter afleiding en nu gilt je kind elke keer om dat apparaat met leuke filmpjes. Wanneer moet je als ouder met het serieuze opvoedwerk beginnen?

7 reacties

  • Carla Van Geel

    4 jaar geleden
    Kinderen willen enkel en alleen hun ouders zien lachen, zelfs een onderdrukt lachje bij een niet zo beleefd gedrag merken ze op en herhalen hun stommiteiten om dat lachje te zien. De kleuter en zelfs peuter uitleggen dat je iets niet of wel leuk vind en vice versa voldoende herhalen zal beter scoren dan een straf. Kwaliteitstijd zal lonen want hun bewustzijn dieper, waardoor minder moeilijkheden later.
  • Philiep Baeckelandt

    4 jaar geleden
    Grootste deel van de opvoeding van kinderen gebeurt in de eerste 3 levensjaren
  • Luc Gorrebeeck

    4 jaar geleden
    Bij de geboorte I-pad cadeau doen !
  • Emi Hergersberg

    4 jaar geleden
    Ik sluit mij aan bij B.Vaes. Daarna begint de opvoeding van in de wieg. Het is de begeleiding naar de volwassenheid. Trek duidelijk grenzen en wees consequent vanaf het begin. Mijn voorouders hebben zich de vraag nooit gesteld ...
  • Luc Gorrebeeck

    4 jaar geleden
    Opvoeding leren ze nu al gamend ! Niet dus !