De horecasector hield op 7 mei een opmerkelijke actie op de Brusselse Grote Markt. Duizend koksvesten als graf sympboliseerden de coronacrisis die de sector dubbel en dik treft. Een op drie zaken opent allicht niet meer de deuren.
Volledig scherm
De horecasector hield op 7 mei een opmerkelijke actie op de Brusselse Grote Markt. Duizend koksvesten als graf sympboliseerden de coronacrisis die de sector dubbel en dik treft. Een op drie zaken opent allicht niet meer de deuren. © Photo News

Restaurants willen vroeger dan 3 juni weten of ze opnieuw open mogen

Mag de horeca opnieuw open en wanneer? Restaurantuitbaters dringen er bij de overheid op aan om zo snel mogelijk te beslissen over een eventuele heropstart, en niet te wachten tot de volgende Nationale Veiligheidsraad. Die staat gepland op woensdag 3 juni, pas binnen elf dagen. 

44 reacties

  • Bruno Billen

    4 jaar geleden
    Voor mijn part mag den boel dicht blijven,seizoen of niet.mij zien ze niet meer op restaurant of café.ne mossel friet en ne cola aan de kust...en ge bent minstens 35€kwijt per man en het risico op covid19...nee merci.
  • Marc Van der Vloedt

    4 jaar geleden
    Ze gaan ijveren voor onkostennota's voor iedereen, elke belastingplichtige, die de HoReCa bezoeken en bezochten. (als een soort inkomsten- en BTW controle voor de 3 partijen; de horecazaak, de verteerder en FOD financiën en) Uiteraard voor het wel zijn van iedere Belg/Vlaming/(belasting betalende) burger.
  • Jean Petermans

    4 jaar geleden
    Het is niet zo dat als men op een dag openen mag... dat men ook openen moet.
  • Jean Petermans

    4 jaar geleden
    Het is niet zo dat als men op een dag openen mag... dat men ook openen moet.
  • Ferdinand Nuyts

    4 jaar geleden
    Horeca en Cafés Restaurant en sportclubs zijn broeihaarden en kweekvijver van besmeting? neen bedankt. liever geen tweede lockdown.