Matthias De Caluwe - Horeca Vlaanderen
Volledig scherm
Matthias De Caluwe - Horeca Vlaanderen © VTM NIEUWS

Horeca Vlaanderen dringt aan op duidelijkheid: "Doen we niets, dan zijn meer dan 20.000 jobs weg”

Nu de Nederlandse horeca op 1 juni weer opent, stijgt ook de druk in Vlaanderen. Horeca Vlaanderen dringt voor de meer dan 60.000 horeca-ondernemers aan op duidelijkheid. "Het moet écht deze week", zegt CEO Matthias De Caluwe in De Zondag. "Doen we niets, dan zijn meer dan 20.000 jobs weg."

82 reacties

  • Patrick Peeters

    4 jaar geleden
    Horeca zit al weken te roepen op terug open te gaan. Geen enkel restaurant of taverne in mijn buurt doet geen TAKE Away, allemaal zijn ze ermee bezig. Ze kunnen enkel geen woekerprijzen vragen voor hun wijnkaart en dat pikt natuurlijk. Er zijn veel mensen in dit land die veel minder inkomen gehad hebben door de Corona maar die stil blijven en trachten de eindjes aan elkaar te knopen zonder take-away , en dan nog hun premies ocharme toch !
  • Gerry Cle

    4 jaar geleden
    Als iedereen op afspraak komt en de nodige voorzorgsmaatregelen genomen worden zie ik niet in waarom restaurants niet kunnen opengaan. Toen weken geleden de winkels opengingen konden we ook elkaar handen geven en kussen en omver niezen.
  • lars vandenberge

    4 jaar geleden
    Als ze belastingen moeten betalen dan verdienen ze niks op een gans jaar, maar als ze nu een corona premie krijgen blijkt het maar een fractie te zijn van wat ze normaal verdienen.
  • Patrick Braekeveldt

    4 jaar geleden
    Als de horeca opent gaan de besmettingen ,ziekenhuisopnames en doden net als na hun lockdownfeestjes op 13 maart weer steil omhoog !
  • Ronny Biesen

    4 jaar geleden
    Klopt, stop dat pamperen van zelfstandigen. Vroeger bij de spaanse griep, pest of oorlogen kregen ze ook niets. En toch zijn er nog altijd zelfstandigen.