Een demonstrant houdt een bord omhoog tegen vaccins, 16 mei, Woodland Hills, Californië.
Volledig scherm
Een demonstrant houdt een bord omhoog tegen vaccins, 16 mei, Woodland Hills, Californië. © AFP

Meer dan 40 procent Republikeinen denkt dat Bill Gates coronavaccin wil gebruiken om locatiechip in te planten

44 procent van Republikeinse stemmers denken dat miljardair Bill Gates een eventueel vaccin tegen Covid-19 wil gebruiken om bij mensen een microchip in te planten die hun bewegingen en locatie kan volgen. Dat blijkt uit een peiling van Yahoo News en YouGov. Verspreid over de hele Amerikaanse bevolking gaat het om 28 procent die die extreemrechtse samenzweringstheorie gelooft. 

28 reacties

  • Guido Pintens

    4 jaar geleden
    het wordt hoog tijd dat de beste president ooit op Twitter zet dat dat effectief zo is, dan stijgt dat percentage naar minstens 70%, tenzij de Trump-stemmers ondertussen beginnen te beseffen hoe het écht zit met Mr President me-myself-and-I
  • Gerry Cle

    4 jaar geleden
    Bill Gates kan juist NIETS zonder toestemming of medewerking van de president. Jammer voor de Amerikanen is juist die ene die dom genoeg is om zoiets toe te laten momenteel president. PS: Dankzij onze GSM weten multinationals al perfect waar we zijn, wat we doen en wat ons interesseert.
  • Nick Mees

    4 jaar geleden
    @Georges Aerts: al gelukkig dat wij in eigen land niet politiek geïndoctrineerd zijn dan. Ik wil maar zeggen...
  • Kris Ke

    4 jaar geleden
    40%, dat is al geen enkeling meer. Zou er dan toch iets van waar zijn?
  • André Mortier

    4 jaar geleden
    Aub zeg, wanneer gaat men nu eens begrijpen dat die man alleen maar goede bedoelingen heeft? Meer dan 40 miljard dollar uitgeven als filantroop, Jeff Boss toekomstig biljonair, waar is die?