REUTERS
Volledig scherm
© REUTERS

Politie Hongkong grijpt in met traangas en waterkanon bij nieuwe betoging, Peking waarschuwt dat veiligheidswet “onverwijld” ingevoerd moet worden

De politie van Hongkong heeft traangas en het waterkanon ingezet en arrestaties verricht bij een betoging van honderden mensen tegen Chinese plannen zich rechtstreeks te bemoeien met veiligheidskwesties in de voormalige Britse kroonkolonie. Onder de arrestanten is volgens plaatselijke media Tam Tak-Chi, een activist van een radicale partijencoalitie, People Power. De wet op de nationale veiligheid die in het Chinese parlement is ingediend, zal “onverwijld” moeten worden toegepast, zo waarschuwt de Chinese minister van Buitenlandse Zaken, Wang Yi, ondertussen.

4 reacties

  • Dirk Adriaensen

    4 jaar geleden
    De enige reden dat het westen niet ingrijpt zijn economisch. Doordat China ieder jaar economisch kan blijven groeien worden de rijken in het westen nog rijker. Maar aan alles komt een eind! Ook aan de groei in China! Het volgende virus zit al klaar! En dan zal de hele wereld hiervan de gevolgen dragen. Europa, open uw ogen en staar u niet blind op enkel economie en groei.
  • lodi de charro

    4 jaar geleden
    Hongkong is tegenwoordig vele malen democratischer dan onder de Britten...
  • eric van der jeugdt

    4 jaar geleden
    onze ouders spraken vroeger al over het gele gevaar, dit wordt nu heel duidelijk.
  • michelle vennekens

    4 jaar geleden
    wil dat zeggen als China zich niet aan het verdrag houdt, dan Hong Kong terug onder brits bestuur komt te staan ?