Ziekenhuisopnames en overlijdens stijgen opnieuw, maar trends blijven dalend

De voorbije 24 uur zijn in ons land 43 overlijdens van coronapatiënten gemeld. Dat zijn er meer dan de 25 van de dag daarvoor. Ook het aantal nieuwe ziekenhuisopnames is licht toegenomen. Er zijn wel minder besmettingen vastgesteld, en de druk op de afdelingen intensieve zorg nam verder af.

Dat blijkt uit de dagelijkse update van Sciensano. De cijfers kunnen wat van dag tot dag schommelen. Door het lange weekend van Hemelvaart zijn er mogelijk ook wat vertragingen geweest bij het verwerken van de meldingen.

Er zijn de voorbije 24 uur in ons land 282 nieuwe besmettingen gemeld. Dat zijn er iets minder dan het cijfer dat een dag eerder is gemeld. De dalende lijn zet zich dus verder. In totaal zijn er al 57.092 positieve gevallen bevestigd.

In totaal liggen er 1.324 Covid19-patiënten in de Belgische ziekenhuizen. Dat zijn er 64 minder dan bij de update van gisteren. Het aantal nieuw gemelde opnames is echter licht geklommen: er waren 48 nieuwe opnames, terwijl er zaterdag maar 34 werden gemeld.

De cijfers kunnen wat van dag tot dag schommelen. Door het lange weekend van Hemelvaart zijn er sinds donderdag mogelijk ook wat vertragingen geweest bij het verwerken van de meldingen. Het is vandaag precies twee weken geleden dat de zogenaamde ‘regel van vier’ werd ingevoerd, waarbij mensen hun bubbel beperkt mochten uitbreiden. Het is nog onduidelijk of de impact daarvan al in de cijfers af te lezen is.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer