Op de Grote Markt in Dendermonde kwamen zondagnamiddag heel wat mensen samen om de afgelaste Rosbeiaardommegang te vieren. Epidemioloog Pierre Van Damme uitte zijn ongerustheid daarover: "Dit is een samenscholing, ik had liever gezien dat iedereen een mondmasker droeg"
Volledig scherm
Op de Grote Markt in Dendermonde kwamen zondagnamiddag heel wat mensen samen om de afgelaste Rosbeiaardommegang te vieren. Epidemioloog Pierre Van Damme uitte zijn ongerustheid daarover: "Dit is een samenscholing, ik had liever gezien dat iedereen een mondmasker droeg" © Geert De Rycke/Belga

Pierre Van Damme over massa in Dendermonde: “Als we dit vaker zien, zullen we mondmaskers moeten verplichten”

Er werden de afgelopen 24 uur 282 nieuwe besmettingen geregistreerd, tien procent daarvan werd vastgesteld in Sint-Truiden. “Het is heel belangrijk om in kaart te brengen vanwaar die opstoot komt”, zegt epidemioloog Pierre Van Damme daarover in VTM Nieuws. De epidemioloog maakt zich bovendien zorgen over de bijeenkomst op de Grote Markt van Dendermonde: “Dat is niet wat we graag zien”. Dendermonds burgemeester Piet Buyse (CD&V) reageert: “De regels rond de social distancing werden gerespecteerd”. 

149 reacties

  • An Vanautgaerden

    4 jaar geleden
    Op deze manier komt er een heropflakkering sowieso door dommeriken die geen mondmaskers willen dragen dan
  • Maarten Van Damme

    4 jaar geleden
    Dit is alles behalve het feest dat er die dag had moeten zijn! Als hier problemen mee zijn graag volgende fotos van de grootste winkelstraten, in warenhuizen, wandelpaden in drukkere gebieden. Deze mensen namen afstand van elkaar naargelang mogelijkheid. Hadden ze mondmasker op dan had groep A weer tegen geweest en groep B voor. Gebruik gewoon gezond verstand. Die kleine 1000 verdeeld over markt hadden 100 000 a 200 000 moeten zijn over heel dendermone. Komaan mensen er mag nog geleefd worden.
  • Veerle De Cock

    4 jaar geleden
    Als je bang bent blijf dan thuis ,maar laat mensen gerust hun gang doen .wij leven in een vrij land dacht ik !
  • Jean-marie Van Doren

    4 jaar geleden
    Waar zijn die mondmaskers die ons beloofd zijn? Nog geen gezien in Herent!
  • HUS JOZEF

    4 jaar geleden
    Pierre Van Damme heeft al zeker voor verdeeldheid onder de bevolking gezorgd en dit kan onze falende regering alleen maar ten goede komen .