Illustratiebeeld.
Volledig scherm
Illustratiebeeld. © BELGA

Slachthuizen lijken besmettingshaarden van coronavirus: is het vlees nog veilig?

In het Nederlandse Groenlo is een slachthuis gesloten nadat tientallen werknemers besmet raakten met het coronavirus. Ook in Duitsland en in de Verenigde Staten werden vleesverwerkende bedrijven getroffen door uitbraken van Covid-19. Waarom lijken slachthuizen kwetsbaar voor het virus? En is dat gevaarlijk voor het vlees dat daar geproduceerd wordt?

17 reacties

  • Jaak Casteleyn

    4 jaar geleden
    Globalisering zou en moest er komen van de fameuze Liberalen, om de bedrijven te “steunen” kijk naar de gebeurtenissen, alles wat hier vroeger werd geproduceerd komt nu uit de lagelonenlanden om de winsten en de dividenden veilig te stellen. Kledij komt met andere rommel uit China, hier plakken ze er een merklabel op, doen de inkoopprijs maal 3 en klaar is Kees.
  • Dirky Swinnen

    4 jaar geleden
    Das openen grenzen he, en bedrijven die liever mensen van buiten want die kunnen ze een euro minder betalen alles draait om zo veel mogelijk winst de hebzucht van sommige mensen zal nooit genoeg zijn. Met dan aan Europa, die er dan ook weinig aan doet.
  • Kitty Durinck

    4 jaar geleden
    Pak die uitzendbureaus eens aan, die profiteren van die arbeiders. Als je in dergelijke omstandigheden moet leven dan kan je geen afstandsregels volgen.
  • Jeroen Dekop

    4 jaar geleden
    Als vegetarier voel ik me tevreden, nogmaals een bewijs dat we de juiste beslissing genomen hebben. 'Lekker rauw vlees vol worden en virussen'. Misschien eens % berekenen van vegetariers die besmet werden met Covid19.
  • Pascal Cuypers

    4 jaar geleden
    Net zoals in onze wijk. Nederlandse busjes vol bulgaren die samenhokken in een rijtjeshuis en in de slachthuizen van Moeskroen werken.