Beeld ter illustratie. Per leerlingen moet een school 4 vierkante meter voorzien, per leerkracht komt daar nog 8 vierkante meter bij. Die afstandsregels maken een heropstart voor alle leerlingen quasi onmogelijk in verschillende scholen.
Volledig scherm
Beeld ter illustratie. Per leerlingen moet een school 4 vierkante meter voorzien, per leerkracht komt daar nog 8 vierkante meter bij. Die afstandsregels maken een heropstart voor alle leerlingen quasi onmogelijk in verschillende scholen. © Photo News

Gent en Antwerpen vragen versoepeling afstandsregels op school: “Creëer ‘klasbubbels’ van 20 tot 24 leerlingen”

Alle basisschoolleerlingen en kleuters in Vlaanderen mogen vanaf 2 juni weer naar de klas. Ook in het middelbaar onderwijs kunnen vanaf dan weer meer scholieren echt onderwijs krijgen. De stadsbesturen in Gent en Antwerpen vragen dat de afstandsregels die gelden op scholen versoepeld worden, zodat ook scholen met beperkte ruimte alle leerlingen opnieuw kunnen verwelkomen.  

2 reacties

  • Franc saas

    4 jaar geleden
    veiligheid blijk blijkbaar geen rol te spelen, aanpassen is dus de boodschap en dit onder druk van de ouders ....we zitten met onbekwame politici , dei niet weten wat ze doen en enkel bezig zijn met zichzelf , het postje en de riante lonen.
  • Filip Snel

    4 jaar geleden
    Wat met leerkrachten en hun veiligheid? Neemt minister of schepenen van onderwijs alle verantwoordelijkheid op zich.