© Joris Herregods

Voortaan ook contactloos betalen op Antwerpse trams

Wie in Antwerpen op de tram stapt, kan voortaan contactloos betalen. Aan elke deur hangt een witte terminal die een bankkaart accepteert. Eerder waren er al tests met contactloos betalen op trams in Gent en aan de kust. Over een aantal weken kunnen passagiers ook op alle bussen van De Lijn met een bankkaart betalen.

pvdp

Met de nieuwe betaalmethode mikt De Lijn vooral op de occasionele reiziger. De witte terminals hangen al een tijdje in de trams en een aantal bussen. Voortaan kunnen ze op de trams ook echt gebruikt worden. Het volstaat om een bankkaart met chip tegen de terminal te houden. De ritprijs wordt rechtstreeks van de rekening gehaald.

© De Lijn/Stefaan Van Hul

Op de Kusttram werd op 6 april gestart met een proefproject. Half mei volgden de Gentse trams. Als het systeem in de Oost-Vlaamse stad en in Antwerpen zonder problemen werkt, volgen over enkele weken de bussen van De Lijn.

Hygiënisch en snel

“De betaalmethode is niet alleen handig voor reizigers. Onze chauffeurs verliezen geen tijd meer door de verkoop van vervoerbewijzen. Daardoor kunnen we zorgen voor een betere doorstroming en stiptere reistijden. Mensen hoeven ook geen geld op zak te hebben om het openbaar vervoer te gebruiken. Het systeem is dus hygiënisch omdat er geen contact is”, zegt de directeur-generaal van De Lijn Roger Kesteloot.

De terminals aanvaarden niet alleen betaal- en kredietkaarten. Ook mensen met smartphones of horloges met Apple Pay of Google Pay kunnen contactloos betalen op het openbaar vervoer. Een ticket kopen op deze manier kost 2,5 euro voor een enkele rit.

De andere betaalmethodes (zoals M-tickets, Mobib-kaart en sms-tickets) blijven bestaan.

www.delijn.be

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Mobiliteit Antwerpen