Een nerts (archieffoto).
Volledig scherm
Een nerts (archieffoto). © Photo News

Opnieuw Nederlandse werknemer besmet met coronavirus door nerts

In Nederland is opnieuw een medewerker van een fokkerij zeer waarschijnlijk door een nerts besmet met het coronavirus. Dat meldt minister van Landbouw Carola Schouten aan het parlement. Het is het tweede geval waarbij een dier een mens lijkt te hebben aangestoken.

3 reacties

  • Nicole Vogelaere

    4 jaar geleden
    Lijkt er op dat de dieren weer wraak nemen na vogelgriep, varkenspest, gekke koeienziekte... Hoe kan men dit virus alweer zomaar voor lief nemen en zo rap mogelijk terug willen keren naar hoe het hiervoor was?! We stevenen gewoon weer af naar de volgende pandemie. We kunnen dan wel mens zijn maar de natuur zo blijven misbruiken mogen we altijd op vergelding rekenen. Of het nu om bosontginning gaat of vleesindustrie. Respect ontbreekt er aan, zonder natuur zijn we nergens.
  • Nick De meuter

    4 jaar geleden
    Begint me minder en minder te verbazen volgens mij is dit virus niet zo kieskeurig zolang het maar een zoogdier is horen wij ook nog steeds bij. Komt van een vleermuis, al gelezen dat honden en katten er ook mee besmet zijn geraak, nu een nerts. Messchien moeten ze het antwoord gaan halen in een andere klasse.
  • Gino Denil

    4 jaar geleden
    Volgens onze virologen is dat heel onwaarschijnlijk. Net zoals bescherming door mondmaskers. Besmetting via de lucht. Virusdruppeltjes die verspreid worden door een airco systeem. Kinderen die met corona thuis komen en de ouders besmetten.