© Clément Philippe - creative.belgaimage.be

Maximaal 10.000 bezoekers op het strand van Blankenberge deze zomer: "Vol is vol"

Op het strand van Blankenberge zullen deze zomer hoogstens 10.000 badgasten tegelijk toegelaten worden. Dat is slechts een derde van het aantal op een normale drukke zomerdag. “Vol is vol”, zegt burgemeester Daphné Dumery (N-VA). Reserveren zal niet mogelijk zijn.

Concreet zal het strand ingedeeld worden in 5 zones, waarbij een strandteam de bezoekers zal vragen om afstand te houden. “Voor elke zone zal bepaald worden hoeveel bezoekers er op het strand mogen. Elke persoon zal een oppervlakte van 6 vierkante meter krijgen. Daarbij wordt enkel rekening gehouden met de oppervlakte "zacht" strand."

“Het hard strand blijft beschikbaar voor iedereen. Daar rekenen we op het gezond verstand van de strandgangers”, vervolgt Dumery. “Je mag er wel niet blijven zitten of liggen.” Op de stukken vrij strand zullen de afstanden tussen elke "bubbel" aangeduid worden door windzeilen.

Bezoekers strandbars ook gelimiteerd

De strandteams zullen het zacht strand constant in de gaten houden. Als het aantal bezoekers bereikt is, dan wordt dat meteen doorgegeven aan de politie. Die zal via de signalisatieborden aangeven dat er niemand meer bij kan. Een reservatiesysteem komt er niet. “Vol is vol”, zegt Dumery.

“Verder zal er per strandbar een maximumaantal aanwezigen worden opgelegd.” Het stadsbestuur wil ook in dialoog gaan met vervoersmaatschappij NMBS, zodat ze op voorhand weten wanneer er precies een volle trein dagjestoeristen aankomt.

Bekijk hier het verslag van "Het Journaal":

Videospeler inladen...

Meest gelezen