"De overheid speelt zijn rol als schokdemper maar uiteindelijk zal de rekening moeten worden betaald", klinkt het.
Volledig scherm
"De overheid speelt zijn rol als schokdemper maar uiteindelijk zal de rekening moeten worden betaald", klinkt het. © Shutterstock

Belgische begroting stevent volgens experts af op tekort van 46 miljard euro

BinnenlandBelgië zou door de coronacrisis dit jaar afstevenen op een begrotingstekort van 10,9 procent van het bruto binnenlands product (bbp), of zowat 46 miljard euro. Dat berekenden analisten van BNP Paribas Fortis. 

29 reacties

  • Willy Masson

    4 jaar geleden
    Schaf 3 regeringen af inclusief parlementen ,halveer het aantal parlementen schaf een staatssecretaris of 40 voer een btw tarief van 12 % in ipv 21 en schaf al de belastingschijven boven de 30 % af en je gaat eens zien hoe vlug dit land economisch gaat draaien
  • Lisette Theunis

    4 jaar geleden
    Gelukkig voor de experten van de 6 regeringen, die dit fenomenaal gat gegraven hebben worden ze niet direct de laan uitgestuurd, en hoeven ze deze put ook niet zelf bij te passen..
  • Hilde Peeters

    4 jaar geleden
    Als werkende mens kan ik niet meer geld uitgeven dan dat ik verdien voor iets speciaal met je sparen. Maar waarom de regering dit nog altijd niet snapt.
  • Gino Sinnesael

    4 jaar geleden
    In "goede tijden" zijn er ook steeds tekorten. De ingewikkelde staatsstructuur met talloze politici en regeringen die elkaar graag tegenwerken, is daar een grote oorzaak van. Maar de ere-loodgieters die dit bedachten, worden nog steeds verheerlijkt! Dat men eens begint met ons land te vereenvoudigen, maar welke politicus gaat de tak afzagen van de boom waar hij of zijn vriend opzit?
  • Paul Hendriks

    4 jaar geleden
    Fantastisch hoe de analisten dit tot cijfers achter de komma kunnen berekenen,maar je moet dan wel helderzienden aan het werk hebben die nu al weten of er een tweede golf gaat komen of hoeveel ontslagen er daardoor gaan vallen, ik heb in elk geval weinig vertrouwen in de cijfers van Bnp paribas, de economische crisis in hun eigen sector in 2008 hadden ze ook niet zien aankomen.