Videostill
Volledig scherm
© Videostill

“Is het nu effectief gevaarlijk?” en “Hoe betrouwbaar zijn de studies die de ronde doen op sociale media”: al uw vragen over 5G beantwoord

Sinds de lancering van het 5G light-netwerk door Proximus, groeit de ongerustheid in Vlaanderen over de nieuwe technologie. Tegenstanders verenigen zich in online actiecomités. VTM Nieuws-journalist Kenneth Dée en HLN.be-journalist Lucas Wuyts zochten uit waarom burgers zich zo'n zorgen maken over 5G en beantwoorden hier alvast jullie meest gestelde vragen.

22 reacties

  • walter verbeke

    4 jaar geleden
    Proximus zou beter eerst aan hun wifi werken en dat op peil brengen en dan aan 5G denken
  • Jeroen De Vleesschauwer

    4 jaar geleden
    toch grappig: je microgolfoven heeft quasi dezelfde frequentie... Ik hoor niemand klagen over microgolfovens...
  • kris verbeek

    4 jaar geleden
    Ik meen mij te herinneren dat we dezelfde discussie hadden toen we overschakelden van 3G tot 4G. Toen is er ook niets ernstigs gebeurd.
  • Jos Salsa

    4 jaar geleden
    Vroeger had iedereen asbest op zijn schuurtje liggen. Sterk brandwerend licht en goedkoop het perfecte materiaal. Jarenlang was het perfect veilig, geen haan die ernaar kraaide. En nu schiet iedereen in paniek als het ergens wordt aangetroffen en komen mannen in ruimtepakken om het op te ruimen. Zou me helemaal niks verbazen als over 50 jaar blijkt dat het wel degelijk schadelijk is.
  • Kelly Verlinden

    4 jaar geleden
    Ik zal nooit studies geloven die fondsen hebben gekregen van de telecomsector om hun nieuwe technologie te promoten terwijl er genoeg universiteiten en dokters zijn die het tegendeel beweren.