Copyright Maskot .

Begrafenisondernemer in Zottegem biedt studenten bloklocatie aan: "Er zijn toch geen rouwmaaltijden"

Studenten in Zottegem kunnen deze blokperiode gaan studeren bij een begrafenisondernemer. Door de coronacrisis zijn heel wat studeerplekjes zoals de bibliotheek van de hogeschool of universiteit niet meer beschikbaar. Maar begrafenisondernemer Kurt Coppens uit Zottegem stelt zijn zaal die bedoeld is voor rouwmaaltijden open voor de studenten.

Studeren voor de examens kan tegenwoordig overal, in de kerk, in de bibliotheek, op het gemeentehuis, en zelfs bij de begrafenisondernemer.

Blokken in rust

Bij uitvaartzorg Porrez in Zottegem kan je vanaf vandaag ook terecht om te studeren. “Vandaag zijn er al 7 studenten die hier zitten, woensdag komen er al 9 mensen en dan zijn we bijna volzet”, zegt begrafenisondernemer Kurt Coppens. Het idee kreeg hij nadat hij de oproep zag om meer bloklocaties te openen. “Wij hebben hier een zaal waar we normaal rouwmaaltijden houden en die we nu niet kunnen gebruiken door de coronacrisis. Dus ik dacht waarom de zaal niet nuttig gebruiken.“

Studenten hebben vooral rust nodig en dat is net wat ze vinden bij uitvaartzorg Porrez. “Studenten zoeken vooral een stille plaats en hier staat de stilte doorgaans centraal.” Of de studenten niet wat bang zijn om er te studeren? “Zeker niet. Trouwens ik heb altijd gehoord dat je van de doden geen schrik moet hebben, maar van de levenden”, lacht Kurt Coppens. “Ze komen hier ook niet in contact met rouwende families want er is een aparte ingang voorzien.”

Veilig studeren

De coronamaatregelen worden netjes nageleefd op de bloklocatie. “Ik heb de burgemeester van Zottegem gevraagd welke maatregelen in moest treffen om dat te mogen doen. En wij volgen dus dezelfde maatregelen als stad Zottegem. Er is voldoende afstand, desinfecteergel en er is een aparte ingang.”

Meest gelezen