Minister Philippe Goffin.
Volledig scherm
Minister Philippe Goffin. © EPA

Sector wil snel overleg met Goffin: “Mondmaskersaga ligt onze bedrijven zwaar op de maag”

Nog maar een tiende van de mondmaskers die het ministerie van Defensie ten laatste vandaag geleverd moest krijgen, is al aangekomen. Defensie bestelde bij het Luxemburgse Avrox 15 miljoen mondmaskers, maar daarvan werden zondag slechts 1,5 miljoen exemplaren verwacht. Zo'n belangrijk order gunnen aan een "onbekend buitenlands postbusbedrijf" laat bij de Belgische textiel-, confectie- en kunststofbedrijven "een wrange nasmaak" na. Sectorfederaties essenscia en Fedustria dringen aan op een snel onderhoud met bevoegd minister Philippe Goffin (MR).

20 reacties

  • Julien Cuypers

    4 jaar geleden
    En niettegenstaande dit allemaal gebeurd is waarbij men zaken doet met fraudeurs en maar even 40 miljoen euro door de vensters gooit, blijkt hiervan niemand wakker te liggen. Waar zit de media? Waarom is het daar zo stil? Niets in het nieuws, niets in Terzake en de afspraak?
  • heinz wolf

    4 jaar geleden
    Ook hier in Ninove heeft de gemeente een week geleden op eigen initiatief aan ieder huishouden mondmaskers bedeeld. En die van de regering zullen we hebben als ze niet meer verplicht zijn indien überhaupt. Een verstandig aankoopbeleid is bij de prijswaardige en niet bij de goedkoopste te kopen. Zo trap je dikwijls in een drool.
  • Marc Busselot

    4 jaar geleden
    Surrealistisch : arbeid en lokale industrie te pletter belasten, en dan als overheid goedkoper in het buitenland kopen .
  • eric loyens

    4 jaar geleden
    De bedrijven waren er niet als we ze nodig hadden,nu zagen zijn vijgen na pasen
  • Patrik De Weirdt

    4 jaar geleden
    Reeds weken hoort men in de media de oproep van de regering om lokaal te kopen. De Belgische staat volgt echter zijn eigen advies niet en gaat liever bij louche buitenlandse postorderbedrijven winkelen.