“Ik denk dat de zorgsector de afgelopen weken heeft getoond dat ze dat vertrouwen waard is”, zegt Inge Vervotte.
Volledig scherm
PREMIUM
“Ik denk dat de zorgsector de afgelopen weken heeft getoond dat ze dat vertrouwen waard is”, zegt Inge Vervotte. © Gregory Van Gansen / Photo News

Welzijnexperte Inge Vervotte: “Zoveel regels dat mensen soms bang zijn iets fout te doen”

Wat moet dringend worden aangepakt op vlak van Welzijn? Oud-CD&V-minister Inge Vervotte, nu voorzitter van zorgnetwerk Emmaüs, kan en wil in het kader van #operatietoekomst niet kiezen want er is véél werk. Maar waar de overheid alvast géén tijd en energie meer in moet steken, is in gedetailleerde reglementen. “Ik denk dat de zorgsector de afgelopen weken heeft getoond dat ze dat vertrouwen waard is.”

14 reacties

  • jan boden

    4 jaar geleden
    Ze heeft Sabena al eens de nek omgedraaid, nu kan ze me de zorgsector misschien hetzelfde doen.
  • isabelle de crom

    4 jaar geleden
    Joris De Crom Ze zou maar beter zwijgen, ze sluit een van de beste centerum's voor revalidatie voor mensen met een NAH. Bij Sabena het grote woord maar niets geleerd. Ja als je niets kent maar de juiste personen kent licht er altijd een top job klaar. Sluiten of vernielen van het werk van gederven personeel daar zit je niet mee in.
  • Anoniem

    4 jaar geleden
    Klopt volledig, je moet stapels formulieren invullen en vul je een woord verkeerd is, dan weten ze het. Ze maken het de mensen zo moeillijk omdat je dan de moeite niet doet om aan te vragen waar je recht op hebt. En op de eerste rij om de mensen te misleiden staat het ACV. Ze vragen je pensioen aan, maar blijven de volle bijdrage rekenen want ze weten niet wanneer je op pensioen gaat en als je een rechtzetting vraagt krijg je krijsende bediende aan de lijn.
  • bob jansens

    4 jaar geleden
    meer geld voor de zorgsector? Ik denk het niet; veel beter zou men de aanwending van het geld eens deftig bijsturen: management kosten omlaag, dividenden omlaag
  • Albert Van Daele

    4 jaar geleden
    Niemand neemt verantwoordelijkheid voor de catastrofe in de wzc. Laten wij als kiezer de rekening vereffenen.