Onze opinie: Eén jaar na de verkiezingen is het land stuurloos. U verdient beter

Stilstaan is achteruitgaan, en dat doet dit land al exact één jaar lang. Toen heeft de kiezer de kaarten zo geschud dat er blijkbaar enkel op papier nog een regering te vormen is. Want in de Wetstraat lukt niet meer wat - samen met bier en chocolade - ons belangrijkste handelsmerk is: compromissen sluiten. Tien experts geven hun adviezen om ons land weer te laten werken. Want u verdient beter, vindt onze editorialist Jan Segers.

56 reacties

  • Walter Roesems

    4 jaar geleden
    Het opinie artikel van de hoofdredacteur is zowat het beste dat ik in het kader van de coronacrisis tot nu toe heb gelezen. Samen met de mening van de gevraagde experts is krant van vandaag, dinsdag, een exemplaar dat een permanente plaats verdient als handleiding voor hoe het verder moet.
  • Guy Vermesen

    4 jaar geleden
    Weerom een recht to the point artikel van hoofdredacteur Jan Segers en ook de andere opinies zijn navenant. Het is van het grootste belang dat iedereen op een relatief veilige manier ten volle aan de slag kan en alle studenten moeten per direct terug naar school met verwaarlozing van de anderhalve meter afstand. Zo geraken we op een even veilige wijze aan de nodige immuniteit om toch wat te kunnen weerstaan aan de door de virologen zo gevreesde (en hopelijk niet verhoopte) tweede golf.
  • Johnny Anthonissens

    4 jaar geleden
    De crisis legt de wonden bloot , leer eruit.
  • Freddy Madou

    4 jaar geleden
    1 regering en de putten zullen rap gevuld zijn, die graaiers bende moeten verdwijnen liefst achter slot en grendel, en we gaan miljarden over hebben voor alle andere zorgen en benodigdheden , maar dat gaan ze niet doen in hun eigen vel snijden.
  • Roger Forier

    4 jaar geleden
    Veel gewauwel van veel experten, maar geen enkele die de werkelijke oorzaak aankaart. STOP met cordons te leggen rond partijen en dan bedoel ik zowel VB, NVA alsook Pvda/Ptb. Wel aan verkiezingen laten deelnemen maar niet aan regeren. 11% van de stemmen in Vlaanderen is al genoeg om federaal van de daken te toeteren en alles on hold te zetten. Het is niet omdat je vroeger groot was dat dit nu nog zo is ! Is dit democratisch ?
  1. Onthaalmoeder voor rechter nadat jongetje schedelfractuur oploopt: “Excuses hebben we ook na twee jaar nog niet gekregen”
    PREMIUM

    Onthaalmoe­der voor rechter nadat jongetje schedel­frac­tuur oploopt: “Excuses hebben we ook na twee jaar nog niet gekregen”

    Een onthaalmoeder uit Langemark moet zich voor de rechtbank van Ieper verantwoorden nadat in haar opvang een kindje zwaargewond raakte. De toen 9 maanden oude knaap kreeg in 2022 een stoel op zijn hoofdje en liep een schedelfractuur op. Haar raadsman spreekt van een jammerlijk ongeval. Maar waarom duurde het een week voor de politie ingelicht werd? En hoe gaat het ondertussen met het slachtoffertje? De beklaagde kon kort na de feiten nog rekenen op heel wat steunbetuigingen: “Ze zorgt voor onze baby’s alsof het haar eigen kinderen zijn, de liefde spat ervan af.”
    Langemark
  2. N-VA-gezicht in Wallonië Drieu Godefridi: “Separatisme zou zelfmoord zijn voor Vlaanderen”
    17

    N-VA-ge­zicht in Wallonië Drieu Godefridi: “Separatis­me zou zelfmoord zijn voor Vlaanderen”

    Drieu Godefridi is lijsttrekker van N-VA in Waals-Brabant en is het gezicht van de Vlaams-nationalistische partij in Wallonië. Onze collega’s van 7sur7 strikten hem voor een interview. Hij is voorstander van het confederalisme van zijn voorzitter Bart De Wever, maar is geen separatist. “Als we Vlaanderen onafhankelijk verklaren, dan zou dat het einde van de Vlaamse welvaart betekenen”, aldus Godefridi.