N-VA Voorzitter Bart De Wever
Volledig scherm
N-VA Voorzitter Bart De Wever © Belga

Bart De Wever over #operatietoekomst: “Ofwel nieuwe regering, ofwel verkiezingen in september”

In #operatietoekomst pleit professor politieke wetenschappen Carl Devos (UGent) onder meer voor minder partijen. “We moeten naar minder en grotere partijen, waardoor er met minder partijen bestuurd kan worden”, klinkt het. Econoom Geert Noels pleit dan weer voor meer kleinschalige, maar efficiënte maatregelen. Wat denkt N-VA-voorzitter Bart De Wever over deze en andere ideeën uit #operatietoekomst? Freek Braeckman ging voor HLN Live met hem in gesprek. 

64 reacties

  • Rudi Pieters

    4 jaar geleden
    Die kan het zodanig uitleggen maar draait gelijk de wind ik sluit mij aan bij Lieven de ly werken tot in het graf velen vergeten dat je maar één keer op de wereld loopt nog een beetje profiteren van het leven na noeste arbeid willen ze eruit voor de gewone werkman
  • Ruby Garmyn

    4 jaar geleden
    Genoeg geprutst! Laat de kiezer beslissen, Dat is de enige oplossing!
  • Viviane Vogels

    4 jaar geleden
    Gaan nu onze politiekers voor september nog hun hachje en job proberen te redden? Ik hoop dat eindelijk de Belgische bevolking wakker is geschoten, mondiger en opkomend voor een beleid! Een nieuwe verkiezing? Dat wordt een groot drama voor alle partijen! Neem experten aan voor een tussenperiode die ons land herstructureren. Daar zal de bevolking graag voor betalen. Maar zo..kan het ECHT niet meer. Het schaadt onze internationale reputatie! Met chocolade en aardbeien halen wij het niet hoor!
  • Danny Govaerts

    4 jaar geleden
    Voor er nieuwe verkiezingen komen zullen ze eerst wel wat samen rapen van partijen die de kiesplicht afschaffen. Je denkt toch niet dat die heren met zulke vooruit zicht nog aan het bestaande kiesstelsel houden wetende en vermoedende dat het komt door protest stemmen. Het zou wel eens anders kunnen uit draaien.
  • Eddy Grysouille

    4 jaar geleden
    Er nis maar één degelijke oplossing, en dat is: "België Barst" gedaan met de Walen op de kap van de Vlamingen te leven, dat ze hun bodemloze put zelf vullen. Monsieur Magnette met zijn grote mond, dat hij een regering wil met een Vlaamse minderheid, zal wel zijn, dan kan mijnheer alles naar zijn hand zetten, en de tjseven en de blauwe zullen hem hierin wel steunen. Het beste is uiteraard verkiezingen ik ben er zeker van dat velen hun ogen wel zullen openvallen.