De patissiers van de Queen delen hun koninklijk scones-recept
Bijna een even groot uithangbord van het Verenigd Koninkrijk als Queen Elizabeth zelf? Haar geliefde scones. Normaal gezien worden er in Buckingham Palace nu enorm veel tuinfeestjes georganiseerd waar gasten de scones met plezier verorberen, maar door de pandemie vallen die nu in het water. De persoonlijke patissiers van de Queen delen daarom voor het eerst het recept van haar scones.
De chefs deelden hun koninklijke recept voor fruitscones op de Instagrampagina van de koninklijke familie. Ze verklapten ook nog een leuk weetje: ieder jaar worden er in het paleis zo’n 27.000 kopjes thee, 20.000 sandwiches en 20.000 stukken taart gegeten.
De coronacrisis cancelde ook de festiviteiten in het paleis, maar de chefs blijven niet bij de pakken zitten en leggen uit hoe je zelf aan de slag kan gaan met amper 7 ingrediënten.
Ingrediënten:
- 500 g bloem
- 28 g bakpoeder
- 94 g boter
- 86 g suiker
- 2 eieren
- 140 ml karnemelk
- 100 g Sultana-rozijnen (dompel ze 30 minuten onder in warm water)
Zo begin je eraan:
- Verwarm de oven voor op 180°C. Mix de bloem, het bakpoeder, de boter en de suiker samen in een kom tot je een ‘kruimelbeslag’ krijgt.
- Klop in een andere kom de eieren en de melk samen.
- Voeg het liquide beslag bij het droge.
- Meng tot dat het een mooi, glad beslag is.
- Voeg de rozijnen toe en zorg dat ze goed verdeeld zijn.
- Haal het deeg uit de kom, wals het plat en bedek met folie. Laat vervolgens 30 min. rusten.
- Rol het deeg uit tot een beslag van 2,5 cm en snij uit in een vorm naar keuze.
- Laat de scones nog eens 20 min. rusten.
- Smeer ze in met eigeel en bak 10-12 min. in de oven.
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
HLN Shop
Smakelijk eten voor een (h)eerlijke prijs: deze vier scherp geprijsde kookboeken tik je nu op de kop
-
Lidl
De lente op je bord: zeebaarsfilet met salsa verde en bonenslaatje
Daar is de lente, daar is de z... zeebaarsfilet! Oké, op de meteorologische lente is het nog even wachten, maar met dit lekkere visrecept kom je alvast in de juiste sfeer. De salsa verde, op basis van munt en koriander, zorgt voor een zalig zuiders smaakje. -
Livios
Tropische tuin van Art en Eline ligt verborgen tussen de weilanden: “De koeien waren onze eerste aankoop”
Schotse hooglanders, schapen, tropische planten, een zitkuil en een zwembad van 14 meter lang. Art en Eline combineren het beste van twee werelden: het rurale karakter van de omgeving en hun woonst (een oude hoeve) met de luxe van nu. Kijk met bouwsite Livios mee binnen in deze unieke Vlaamse tuin. -
-
Livios
Zonnepanelen met 40 jaar garantie: zijn ze echt van hogere kwaliteit of is het louter een verkooptechniek?
-
3 plantaardige recepten die non-believers overtuigen, volgens Madam Bakster, Karola’s Kitchen en Elisabeth Van Lierop
Deze hele maand loopt in ons land de VeggieChallenge van EVA, die de Belgen meer plantaardig wil doen eten. Op zoek naar inspiratie? Karolien van Karola’s Kitchen, Elisabeth Van Lierop van plantbased.be en Laura Verhulst a.k.a. Madam Bakster delen hun beste tips om lekker plantaardig te koken en een recept dat een must is in je receptenboek. -
PREMIUM
Hoe pak je koken aan op drukke werkdagen? 3 ouders delen concrete tips: “Door amper 2 keer te koken heb ik eten voor 7 dagen”
-
Lidl
Fan van cheesecake? Deze plattekaastaart met pomelo smaakt heerlijk fris
-
'Erwtenmelk' zou weleens het gezondste alternatief kunnen zijn voor koemelk
-
Vrolijk en energiek van ontbijt tot avondeten? Met deze recepten kom je zonder dip de dag door
De hele dag gevarieerd, gezond en lekker eten boost je humeur. Trek jij ook de kaart van energieke en dipvrije dagen? NINA’s foodstylist Sonja Peeters helpt met het juiste menu. Van een krokante tortilla tot gelakte roodbaars met groene groenten: laat je inspireren door deze drie geluksbordjes! -
Lidl
Wrap it up! Lekker makkelijk: fajita's met gewokte savooi en rundsreepjes
De fajita hebben we als lekkernij in een jasje te danken aan de Tex-Mex, ofwel de Texaans-Mexicaanse keuken. Je kan de wraps naar hartenlust beleggen met ingrediënten naar keuze, maar voor deze versie gebruiken we verfijnde entrecôte, in dunne reepjes gesneden, en krokant gewokte savooikool. -
Lidl
Mag het wat meer zijn? Aan deze gegrilde oesters kan niemand weerstaan
0 reacties
Resterende karakters 500
Log in en reageer