Beeld ter illustratie.
Volledig scherm
Beeld ter illustratie. © Photo News

OVERZICHT. Laagste aantal nieuwe overlijdens sinds 23 maart

Er zijn de afgelopen 24 uur 198 nieuwe besmettingen met het coronavirus vastgesteld. Dat zijn er opnieuw minder dan gisteren (250), al speelt hier mogelijk nog steeds het effect van het verlengde weekend. In de ziekenhuizen werden 39 nieuwe patiënten opgenomen, tegenover 27 een dag eerder. 23 patiënten mochten het ziekenhuis verlaten. Er werden ook 23 nieuwe overlijdens geregistreerd (tegenover 32 gisteren), dat is het laagste aantal sinds 23 maart. 

16 reacties

  • Felix Strackx

    4 jaar geleden
    Nogal logisch dat het aantal patiënten daalt, er sterven er elke dag een aantal.
  • Alain Dutrieue

    4 jaar geleden
    nog steeds 23 meer dan sommige experts hadden voorspeld..en als je ma, pa, zus, broer, vriend, tante, nonkel of moeke of vake één van die 23 is dan is het niet meer "maar"..
  • Marc Talloen

    4 jaar geleden
    Het gaat de goede kant uit als we nu nog 14 dagen de opgelegde regels goed volgen dan zullen we op minder dan 100 besmettingen per dag zitten hopelijk nog iets lager . Toch een woordje van dank aan alle virologen en prognose berekenaars ,jullie hebben een fantastische job geleverd ,alle voorspellingen komen uit Mr Van Ranst had van in het begin al gezegd eind mei zullen we mogen lossen en het is inderdaad eind mei geworden, hadden de politici maar van in het begin naar de virologen geluisterd
  • Johan Goris

    4 jaar geleden
    Er gaat een stabilisatie komen en het virus gaat nagenoeg verdwenen zijn binnen een maand bv. We hebben eigenlijk tijd om deze stabilisatie te verkrijgen. Het probleem is wel dat indien we gelijke tred willen krijgen met de buurlanden, de cijfers ongeveer gelijk moeten zijn, maar ook de maatregelen. Dus gewoon trachten de maatregelen zo goed mogelijk opvolgen en dan kan straks op 8 juni de horeca gedeeltelijk open en de grenzen ook.
  • Luc Oosterlinck

    4 jaar geleden
    Mij valt op dat 15300 mensen het ziekenhuis verlaten hebben tegen 9300 overledenen. Ongeveer 40 % van de opgenomen mensen overleven het dus niet.