Pierre Van Damme: “Heropening horeca zal in begin gaan om bubbels die ergens gaan eten”

© ROBIN UTRECHT

Epidemioloog Pierre Van Damme heeft in Terzake uitgelegd dat de heropening van de horeca verre van evident is en stapsgewijs zal gaan. “Cafés gaan het moeilijk hebben met het respecteren van de social distancing”, aldus Van Damme.

jvh

“Binnen de horeca heb je veel verschillende soorten situaties. In zaken waar zittend wordt geconsumeerd, zijn er een aantal mogelijkheden. In het begin zal het gaan om bubbels die ergens gaan eten. De mensen moeten beseffen dat we niet in grote groepen zullen kunnen gaan eten.”

Volgens Van Damme wordt in een latere fase van de versoepeling van de coronamaatregelen de contactopsporing heel belangrijk. “Misschien moeten we een registratiesysteem opstarten om bij te houden wie bij elkaar zit in een café. Dat moet allemaal nog besproken worden op de Nationale Veiligheidsraad.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen