Vlaams minister van Omgeving Zuhal Demir (N-VA)
Volledig scherm
Vlaams minister van Omgeving Zuhal Demir (N-VA) © BELGA

Omgevingsminister Demir wil 4.000 hectare nieuw bos tegen 2024

Vlaams minister van Omgeving Zuhal Demir (N-VA) wil 4.000 hectare nieuw bos realiseren tegen 2024. Ze trekt er 122 miljoen euro voor uit, maar rekent ook op de burger. In het Vlaams regeerakkoord wordt 10.000 hectare extra bos tegen 2030 vooropgesteld.

26 reacties

  • Danny Govaerts

    4 jaar geleden
    Misschien is het een goed idee om de groene jongens die nu de ex militaire gebieden ontbossen een halt toe te roepen en op die gronden aan herbebossing te doen. Wat ooit mooie bossen waren hebben groene jongens op vele militaire gronden tot een kaalslag geleid omdat ze mochten en het geld voorhanden was . Om de zware machines van bevriende ondernemers in te zetten.
  • Kristof Degros

    4 jaar geleden
    Mooi, maar in tildonk gaat ze ontginnen ... En keurt ze zwaart verkeer goed in de dorpskern. Toch bizar ... hand en spandiensten van Celis ?
  • p. devillé

    4 jaar geleden
    Goed zo Demir.De natuur ligt je aan het hart.
  • Dirk Kindt

    4 jaar geleden
    Een Minister met het hart op de juiste plaats. Doordrijven beste Zuhal. Er zijn er velen die uw mening ondersteunen.
  • Anoniem

    4 jaar geleden
    Demir zou verplichten in elke tuin een boom te planten, in de groene verkavelingen worden oude bomen gekapt en komt er gazon in de plaats. En dan komt het geklaag over de boom van de buurman, de takken, de blaadjes enz. en de boom moet verdwijnen. De meeste natuur wordt vernietigd door mensen die geen enkele voeling hebben met het platteland, maar er wel willen wonen en de regels bepalen. Wandelpaden liggen vol hondendrol en sluikafval, het is toch bij een ander of ze eisen het op.
  1. Heeft felbesproken Rwandawet impact op transmigranten aan onze kust? "Vluchtelingen hebben van niets schrik”
    PREMIUM

    Heeft felbespro­ken Rwandawet impact op transmi­gran­ten aan onze kust? "Vluchte­lin­gen hebben van niets schrik”

    “Het is dweilen met de kraan open. We zullen net versterking nodig hebben de komende maanden.” In West-Vlaanderen wordt er bijzonder lauw gereageerd op de in het Verenigd Koninkrijk goedgekeurde Rwandawet. Transmigranten zonder verblijfsrecht zullen er overgevlogen worden naar Rwanda en zo hoopt de Britse premier Sunak mensensmokkel een halt toe te roepen. Mensenrechtenorganisaties staan op hun achterste poten, maar zullen er straks ook minder transmigranten door West-Vlaanderen trekken? Wij belden rond.
    Blankenberge, Middelkerke, Nieuwpoort, De Panne, Koksijde, Bredene, Oostende, Knokke-Heist, Brugge, De Haan
  2. Zo vind je een betrouwbare plaatser voor zonnepanelen: “Aannemers ouder dan tien jaar zijn zeldzaam”
    Livios

    Zo vind je een betrouwba­re plaatser voor zonnepane­len: “Aannemers ouder dan tien jaar zijn zeldzaam”

    Zonnepanelen maken je deels onafhankelijk van de volatiele energieprijzen, zijn goed voor het milieu én je verdient ze op termijn terug. Heb je er nog geen op je dak liggen, maar wil je wel graag op de groene kar springen? Of wil je je bestaande exemplaren vervangen? Bouwsite Livios vroeg aan zonnepanelenexpert David Houthoofd van Energy Protect waarop je moet letten bij het vergelijken van offertes.