Kringwinkels in Antwerpen nemen in juni op zaterdag geen spullen aan

In de kringwinkels van Antwerpen zal je tijdens de maand juni geen spullen meer kunnen binnenbrengen op zaterdag. Er worden momenteel te veel spullen binnengebracht en er is niet genoeg plaats om die te stockeren.

Tijdens de lockdown hebben heel wat gezinnen hun tijd gebruikt om grote kuis te houden. Dat merken ze bij de kringwinkels in Antwerpen. Daar worden dubbel zoveel spullen binnengebracht als tijdens dezelfde periode vorig jaar en dat zorgt voor problemen.

Minder personeel

“We hebben niet genoeg stockageruimte, omdat alle binnengebrachte spullen ook een tijdje in quarantaine moeten”, zegt Louise Vrints van de Kringwinkel in Antwerpen. Bovendien zijn er ook niet genoeg mensen om de spullen te verwerken. “Dat komt omdat er minder mensen kunnen werken, zodat we allemaal een veilige afstand kunnen houden.”

Daarom heeft de kringwinkel Antwerpen beslist dat er op alle zaterdagen in juni geen spullen kunnen worden binnengebracht. Dat geldt voor de negen kringwinkels in Antwerpen, Kapellen, Brasschaat en Schoten.

Meest gelezen